Didim'de Vegfest Heyecani Basladi

Türkiye’nin ilk vegan dostu Belediyesi olan Didim Belediyesi tarafindan düzenlenen Didim VegFest’e sayili günler kaldi. Bu yil 5.kez 28, 29, 30 Nisan tarihlerinde gerçeklestirilecek olan Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim Vegfest, ülkemizin ve dünyanin dört bir yanindan gelen katilimcilari Didim’de bulusturacak.

Didim'de Vegfest Heyecani Basladi
Didim’in en önemli tarihi degerlerinden binlerce yillik Apollon Tapinagi’nin yaninda gerçeklesecek olan festival, 28 Nisan Cuma günü çesitli etkinlikler ve organizasyonlarla basliyor. Ülkemizin dört bir yanindan vegan yasam felsefesine inanmis katilimcilarin yer alacagi festivalde hayvan sömürüsü, hayvan haklari,türcülük, dogal yasam ve çevrenin korunmasi gibi konularda paneller de düzenlenecek. Birbirinden güzel etkinlik ve konserlerin olacagi festivalde 29 Nisan Cumartesi günü Zeynep Casalini ve 30 Nisan Pazar günü Ceylan Ertem sahne alacak.

Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim Vegfest’e tüm vatandaslari davet eden Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, “Ege sadece tarihiyle degil, kendine özgü mutfagiyla da büyük bir mirasa sahip. Biz bir festival araciligiyla bu mirasa sahip çikiyoruz. Bunu yaparken de yine güzel bir amaca hizmet ederek hayvanlarin da bir can tasidigini, bizler gibi hissettigini anlatmaya çalisiyoruz. Bu yil 5.sini gerçeklestirdigimiz festivalimiz katlanarak büyümeye devam ediyor. 28 - 29 - 30 Nisan gerçeklestirecek oldugumuz Didim Vegfest’e herkesi bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA