Didim'de Sahil Temizligi Gerçeklestirildi

Aydin’in Didim ilçesinde, Belediye, Türkiye Çevre Egitim Vakfi ve Didim Plogging grubu is birligince sahil temizligi gerçeklestirildi.

Didim'de Sahil Temizligi Gerçeklestirildi


Geçtigimiz günlerde Didim Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, Didim Plogging Grubu ve Türkiye Çevre Egitim Vakfi ile birlikte Didim Fener Koy’da Avrupa Deniz Çöpleri Izleme programi gerçeklestirilmisti. Etkinligin ardindan Fevzipasa Mahallesi Uslu Sitesi Sahili’nde de ayni program düzenlendi.

Deniz çöpünü izleme ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmenin hedeflendigi program çerçevesinde, yetkililer tarafindan Uslu Sitesi Sahili bölgesinde yogun olarak insan kaynakli atik ve çöpler tespit edildi. Atiklar Didim Belediyesi ekipleri ve gönüllerce temizlenerek, ortadan kaldirildi.

Didimli vatandaslari ve ilçeye gelen misafirleri daha duyarli olmaya davet eden Didim Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Asli Kiray, “Bugün Didim Plogging Grubu ile Uslu Sahili’ndeyiz. Daha önce Türkiye Çevre Egitim Vakfi ile Fener Koy’da baslattigimiz Avrupa Deniz Çöpleri Izleme Programi’ni bugün de Fevzipasa Mahallesi Uslu Sitesi Sahili’nde gerçeklestirdik. Fener koyda balikçilik ile alakali izlere rastlarken burada daha fazla insan kaynakli cam, plastik ve sigara izmaritine denk geliyoruz. Didim’e gelen degerli misafirlerimiz ve vatandaslarimizi çevreye daha duyarli olmaya davet ediyoruz” dedi.



Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, “Türkiye Çevre Egitim Vakfi, Didim Pogging Grubu ve Belediyemiz ile birlikte Avrupa Deniz Çöpler Izleme Programimizi gerçeklestiriyoruz. Bugün Uslu Sitesi Sahili’nde çalismamizi gerçeklestirdik. Bölgede yogun olarak insan kaynakli atik ve çöplerin bulunmasini kentimizin kirletilmesini üzüntü ile karsilasak da biz gereken çalismayi yaptik. Gelecek nesillere daha temiz bir doga birakmak için vatandaslarimizi çevremizi daha temiz tutmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Programa Didim Belediye Baskan Yardimcisi Zeynel Sener, Didim Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Asli Kiray, Didim Plogging Grubu ve gönüllü vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA