Bu Bayramda Sokaklar Senlenecek

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Ramazan Bayrami ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla bu yil sokaklari senlendirecek. 12 ilçenin merkezi yerlerinde 3 gün boyunca sokak senlikleri düzenlenecek.

Bu Bayramda Sokaklar Senlenecek
Büyüksehir, bu yil Kocaelililere çifte bayram yasatacak. 21 Nisan Cuma günü baslayacak ve 3 gün sürecek Ramazan Bayrami boyunca sokak senlikleri düzenlenecek. 3 gün sürecek senlikler boyunca 12 ilçede belirlenen merkezi alanlarda 14.00-18.00 saatleri arasinda bayram sevinci doyasiya yasanacak.

21 Nisan Cuma, 22 Nisan Cumartesi ve 23 Nisan Pazar günlerinde ilçelerde belirlenen noktalarda çocuk oyun gruplari kurulacak. Böylece hem Kocaelili çocuklar hem de deprem bölgesinden kente gelen çocuklar bayrami birlikte kutlayacak.

Dis Iliskiler Dairesi Baskanligi Sivil Toplum Kuruluslari Sube Müdürlügü tarafindan düzenlenecek etkinliklerde tüm ilçelerde çocuklar için oyun gruplari kurulurken, toplamda 3 bin patlamis midir, 3 bin Osmanli macunu, 3 bin pamuk seker, 5 bin bardak su ikrami yapilacak. Ayni zamanda çocuklara bin 500 top, 3 bin balon dagitilacak. Kocaeli genelinde 6 palyaço, tahta bacak, illüzyonist ve yüz boyama etkinlikleriyle çocuklarin ve ailelerin güzel bir bayram yasamasi saglanacak.
Kaynak: İHA