Berberlerde Bayram Mesaisi

Ramazan Bayrami arifesinde tirasini son güne birakan vatandaslar, berberlerde yogunluk olusturdu.

Berberlerde Bayram Mesaisi
21 Nisan Cuma günü tüm Islam alemi, Ramazan Bayrami’ni kutlayacak. Bayrama sik ve temiz bir görüntüyle girmek isteyen vatandaslar, tiras olmak için berberlerdeki randevularini ayarladilar. Samsun’da berberler bayram nedeniyle son 1 haftadir islerinin oldukça yogun oldugunu, arife günü ise yogunlugun 2 kat artigini ifade ettiler.

“Önceki bayramlardan daha yogun”

Bu bayramda geçen bayramlara göre daha fazla yogunluk oldugunu belirten berber Ertugrul Bostan, “Bayram dolayisiyla islerimiz oldukça artti. Arife günü randevusu günler öncesinden doldu. Bu bayram arifesi diger bayram arifelerine göre daha fazla is yaptik. Bunun nedeni de pandeminin etkisini kaybetmesi olabilir. Artik insanlar ziyaretleri siklastirdigi için saç-sakal bakimlarina daha çok dikkat ediyor. Bu durum da biz berberlerin islerine olumlu yansiyor. Vatandaslar tiraslarini son güne birakmasa hem bizim hem de kendileri için daha güzel olurdu” dedi.

Vatandaslar ise tiraslarini son güne biraktiklari için üzüldüklerini, birkaç gün önceden tiras olanlarin kendilerini sansli saymalari gerektigini söylediler.
Kaynak: İHA