Bayramda Tatli Tüketimine Dikkat!

Uzman Diyetisyen Veysel Cigerli, Ramazan bayraminda tatli ve çikolata tüketiminde asiriya kaçmanin ciddi sorunlara yol açabilecegi söyledi.

Bayramda Tatli Tüketimine Dikkat!
Bayramlar beslenme düzeninde bazi degisikliklere sebep olabiliyor. Bu degisikliklerin sadece sindirim sistemi degil, vücudun tamaminda telafisi güç sorunlara yol açabilecegi uyarisinda bulunan Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmani Uzman Diyetisyen Veysel Cigerli, "Sayet beslenme düzenimizdeki degisikliklere karsi tedbir alinmazsa bazi saglik problemleri yasanabilir. Bu problemlerin baslicalari ise sindirim güçlügü, kabizlik, mide rahatsizliklari, tansiyon yükselmesi, kalp çarpintisi gibi saglik sorunlaridir" diye konustu.

Tatli tüketiminin bayram süresi ve sonrasini saglikli geçirme açisindan kritik önemde oldugunu kaydeden Uzman Diyetisyen Veysel Cigerli, su tavsiyelerde bulundu:

"Bayramda sekerleme ve tatlilardan mümkün oldugunca uzak durulmalidir. Bayrami boyunca serbetli tatli ve çikolata tüketimi artmaktadir. Bu besinlerin glisemik indeksleri ve kalorileri yüksek oldugundan kan sekerinin de hizla yükselmesine yol açarlar. Fazla miktarda çikolata ve tatli tüketimi mide yanmasi, bagirsak sistem bozukluklarina sebep olarak pek çok saglik problemine yol açacaktir. Tatli tercihleri mümkün oldugunca sütlü tatlilardan yana kullanilabilir. Sütlü tatli olarak dondurma, dogru ve serinletici bir tercih olacaktir."
Kaynak: İHA