Bayram Öncesi Tatli Üreticisinden Kritik Uyari

Ramazan bayrami öncesi çesit çesit baklavalar tezgahlari süslerken, saticilar merdiven alti, kaydi bulunmayan isletmelerden kesinlikle ürün alinmamasi konusunda vatandaslara uyarilarda bulunuluyor.

Bayram Öncesi Tatli Üreticisinden Kritik Uyari
Her yil oldugu gibi Ramazan Bayrami’na gelmesiyle bayramlik tatli satisinda yogun mesai basladi.

Bayramda en çok tercih edilen tatlilardan olan baklavalarin üretimleri de neredeyse tamamlanmak üzere. Baklava saticilari bayram öncesi yogun talebi karsilayabilmek sahura kadar tepsi tepsi baklava açiyorlar.

"Fiyatinin yüksek olmasi kaliteli oldugu anlamina gelmiyor"

Maliyet artislarindan dolayi baklavalarda geçtigimiz yila göre yaklasik yüzde 70 ile 100 artis yasandigini anlatan satici Kemal Bayraktar, "Bayrama sayili günler kala siparislerimizi tamamladik. Cevizli baklavanin kilosu 190 TL, fistikli baklavanin ise 240 TL’den basliyor. Fiyatinin yüksek olmasi kaliteli oldugu anlamina gelmiyor. Herkes kesesine göre alisverislerini sürdürüyor. Bazi üreticiler fistikli baklavayi 700-800 liradan satiyor. Bunlar abarti fiyatlar, fistigin fiyati belli, sekerin fiyati belli bunlari makul bulmuyoruz” dedi.

Öte yandan Bayraktar, vatandaslari bilinen ve odalara kayitli yerlerden alisveris yapmalari konusunda uyararak, merdiven alti, kaydi bulunmayan isletmelerden kesinlikle ürün alinmamasini söyledi.

Kaynak: İHA