Balçova'da Ramazan Dayanismasi

Ramazan ayi Balçova’da tam bir dayanisma içinde geçti. Balçova Belediyesi binlerce vatandasa erzak paketi gönderirken, açik alanlarda toplu iftarlar düzenlendi. Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, son olarak iftar yemeginde sehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

Balçova'da Ramazan Dayanismasi
Her yil düzenledigi Ramazan ayi etkinlikleri ile Balçovalilara eski Ramazanlari yasatan Balçova Belediyesi, bu yil da Ramazan ayinda tam bir dayanisma örnegi sergiledi. Ülkemizdeki deprem felaketi nedeniyle geleneksel Ramazan eglencelerini bu yil düzenlemeyen Balçova Belediyesi, mahallelerde düzenlenen halka açik iftar yemeklerinde vatandaslari bir araya getirdi. Düzenlenen yemeklerde vatandaslar ile birlikte iftar açan Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, yaklasik 8 bin kisi ile bulusarak sohbet etti. Balçova Belediyesinin son iftar yemegi ise sehit yakinlari, gaziler ve gazi yakinlari onuruna verildi.

Ramazan ayinin paylasim ayi oldugunu vurgulayan Baskan Fatma Çalkaya, “Balçova’da kimse gece yataga aç girmez ancak Ramazan ayinin farkli bir önemi vardir. Biz Ramazan ayinda bir masa etrafinda birlik oluruz. Ramazan ayinda karsimizdaki ile ekmegimizi paylasir, sevincine ve üzüntüsüne ortak oluruz. Bu Ramazan syinda acilarimiz var diye eglence programlarimizin tamamini iptal ettik. Bunun yerine açik alanlarda toplu iftar yemeklerimiz oldu. Ayrica her yil yaptigimiz gibi erzak yardimlarimiza devam ettik. Biz hayirseverlerimizin de destegi ile 5 binin üzerinde erzak paketi dagittik. Bunun yaninda asevimizden evlerinden çikamayan hasta ve yaslilara sürekli sicak yemek ulastirdik” diye konustu.

Kaynak: İHA