Akdeniz Üniversitesi Ailesi Bayramlasti

Akdeniz Üniversitesi’nde bayramlasma töreni gerçeklestirildi. Bayramda deprem bölgesindekileri unutmamak gerektigini söyleyen Rektör Özkan, “Özellikle ögrencilerimize yalniz olmadiklarini hissettirelim” çagrisinda bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Ailesi Bayramlasti
Akdeniz Üniversitesi bayramlasma töreni Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’in katilimiyla Atatürk Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Törene Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Turhan, Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren Imre, fakülte dekanlari, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri ile çok sayida akademik ve idari personel katildi.

Sözlerine akademik ve idari personelin Ramazan Bayramini kutlayarak baslayan Rektör Özkan, pandeminin ardindan deprem felaketiyle son iki yilda hep zor süreçlerde bayramlastiklarini söyledi.

Depremin üzerinden iki ay geçtigini ancak acilarin hala taze oldugunu belirten Rektör Özkan “Ates en çok düstügü yeri yakar elbet ancak Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak biz de piril piril 20 ögrencimizi kaybetmenin acisini yüregimizde yasiyoruz. Yine personellerimizin yakinlarindan yasadigimiz kayiplar oldu. Buradan tekrar yasamini kaybeden ögrencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, arkadaslarimiza bassagligi dileklerimi iletiyorum. Onlar her zaman Akdeniz Üniversitesi ailemizin bir parçasi olacaklar” dedi.

"Unutmayalim unutturmayalim"

Deprem acisinin hala çok taze oldugunu ve konunun gündemden düsürülmemesi gerektiginin altini çizen Rektör Özkan, “Deprem bir bölgede olsa da acisi tüm Türkiye’ye düstü. Yasanan bu büyük felakete Hatay ve Kahramanmaras’a giderek ben de bizzat yerinde tanik oldum. Çok sayida can kaybi, ailesini, esini dostunu yitirenler, tanik oldugumuz her bir hikâye bizi derinden yaraladi. Yasamin bir bavula sigdigini gördük. Bu büyük felaketin üzerinden iki buçuk ay geçti. Ancak acilar hala çok taze. Bizlere düsen ise bu konuyu gündemimizden düsürmemek ve mümkün oldugunca yardimlarimiza devam etmek. Bugünlerde gündem seçim dolayisiyla çok hareketli. Yardimlasmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç var” dedi.

"Ögrenciler için özel hassasiyet"

Böyle zamanlarda eski bayramlarin o sicak hissinin tam hissedilemedigini ancak böyle dönemlerde millet olarak birlik ve beraberligin öneminin daha da arttigini belirten Rektör Özkan, Bayramlarin omuz omuza verme, tek yürek olma, kardeslik duygularini yenileme, kirginliklari onarma gibi duygu ve degerleri yasatmak ve gelecege tasimak için bir firsat olmasi gerektigini ifade etti.

Bayramda özellikle ögrencilerin de unutulmamasi gerektigini söyleyen Rektör Özkan, “Bu zorlu süreçte ayri kalmak zorunda kaldigimiz ögrencilerimize de yanlarinda oldugumuzu göstermeliyiz. Onlarin ne kadar önemli, degerli oldugunu hissettirmeliyiz. Yüz yüze egitime katilamayan, özellikle de deprem bölgesinde yasayan ögrencilerimizin yasamlarina dokunmak için elimizden geleni yapmaliyiz. Çünkü onlar için bayram çok daha buruk ve zorlu geçecek. Ailesini, evini, çocuklugunun geçtigi mahalleyi, tüm anilarini kaybedenler var. Bayramda onlara bu yoklugu unutturamayiz belki ama en azindan yanlarinda oldugumuzu, acisini paylastigimizi hissettirebiliriz. Bayram vesilesiyle kendi ailelerimiz ve akrabalarimizin yaninda, ögrencilerimizin de gönüllerini almayi lütfen ihmal etmeyelim. Fark ettiginiz, size ulasan ögrenci ihtiyaçlari için lütfen bizimle iletisim kurmakta imtina etmeyin” diye konustu.

“Bayramlari çocuklarimiza miras birakalim"

Deprem ve iklim krizi gibi tehlikelere karsi bilimin isiginda hazirlikli olmanin önemine dikkat çeken Rektör Özkan “Maalesef ülke olarak deprem kusagindayiz bundan kaçisimiz yok. Ancak mümkün oldugunca hasarlarini en aza indirmek için gerekli çalismalari yapmak bizim elimizde. Sadece deprem de degil biliyorsunuz iklim krizi ile karsi karsiyayiz. Iklim degisikligi, yagis azligi, kuraklik gibi pek çok etkiyi yasamaya basladik. Önümüzde belki çok daha kötü senaryolar var. Bu sebeple bilim insani olarak üzerimize büyük sorumluluk düstügüne inaniyorum. Gelecekte çocuklarimizin da bizim çocuklugumuzda yasadigimiz bayramlari yasamasini istiyorsak hepimiz elimizi tasin altina koymaliyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA