Samsun'da Afetzedeler Için 'Çözüm Merkezi' Devrede

Samsun Büyüksehir Belediyesi, deprem felaketi sonrasinda sehre gelen afetzede vatandaslarin ihtiyaç ve taleplerini karsilamak amaciyla uygulamaya koydugu çözüm merkezine depremzedeler tarafindan yapilan basvurulari karsiliyor.

Samsun'da Afetzedeler Için 'Çözüm Merkezi' Devrede
Samsun Büyüksehir Belediyesi, Kahramanmaras merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasinda sehre gelen afetzedeler için çalismalarini sürdürüyor. Depremzedelerin ihtiyaçlari ilk asamada eski alisveris merkezi içerisinde kurulan yardim koordinasyon merkezinde karsilanirken, 27 Subat itibariyle Samsun Büyüksehir Belediyesi Çözüm Merkezi üzerinden yapiliyor. Bu çerçevede çözüm merkezine basvuran 3 bin 19 afetzedeye temel ihtiyaç destek karti verilirken, bin 84 afetzedeye de Ramazan paketi yardimi yapildi.

“Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde asacagiz”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, deprem felaketinin hemen ardindan bölgeye ulasip çalismalara basladiklarini söyledi.

Baskan Demir, “Deprem sonrasinda ekiplerimiz bölgede canla ve basla çalistilar. Hem insani yardim malzemeleri gönderdik, hem de ekiplerimiz orada arama ve kurtarma, enkaz kaldirma, alt yapi çalismalari, sicak yemek dagitimi gibi birçok çalismada aktif olarak yer aldi. Bir yandan da sehrimize gelen afetzede vatandaslarimizin yaninda olduk, olmaya da devam ediyoruz. Afetzede vatandaslarimizin tüm ihtiyaç ve talepleri için destegimiz sürüyor. Çözüm merkezimiz üzerinden taleplerini aliyoruz. Ilgili birimlerimizce hemen çalismalar yapilip, ihtiyaç ve talepleri karsilaniyor. Biz bu büyük afetin yaralari sarilana kadar hem deprem bölgesinde olmaya devam edecegiz, hem de kentimize gelen afetzede vatandaslarimizin yaninda olmayi sürdürecegiz. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde asacagiz” dedi.

Çalismalarla ilgili bilgi veren Çözüm Merkezi Idari Amiri Rümeysa Tulum, “Depremin ardindan afetzede vatandaslarimizin hem yüz yüze basvurularini, hem de çagri merkezimiz yoluyla basvurularini aldik. Aldigimiz kayitlar sonrasinda ailelerimize, Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan ramazan paketi yardimi ulastiriliyor. Yine vatandasimiza da temel ihtiyaç destek karti verilerek, esya ve özel ihtiyaç noktasinda taleplerini aldik. Bunun yani sira sehrimize gelen depremzede vatandaslarimizin ulasim noktasinda veya diger kurumlara ulasim noktasinda bütün sorularini hassasiyetle cevaplamak ve onlari dogru bir sekilde ilgili birime iletmeye çalisiyoruz” diye konustu.

Tulum, afetzede vatandaslarin telefon mesajlariyla çalismalardan memnuniyetlerini dile getirdiklerini belirterek, “Yine mesaj üzerinden depremzede vatandaslarimizin kayitlarini aliyoruz. Basta Samsun Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Demir ve onun nezdinde çalisan ekiplerimiz adina tesekkür mesajlari aliyoruz. Özellikle ‘Gecenin bir vakti aklima düstünüz. Sizlere bir vefa borcum oldugunu düsünüyorum’ diye baslayan ve ‘Sizler hiç eksik olmayin, sizler hiç dert görmeyin’ diye biten çok duygusal ve anlamli tesekkür mesajlari aliyoruz. Bizler de bu noktada sehrimize gelen ve ev sahipligi yaptigimiz depremzede vatandaslarimiz için elimizden gelen tüm gayreti göstererek onlarin istek, talep ve önerilerine cevap vermeye çalisiyoruz” sekilde konustu.

Kaynak: İHA