Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi'nde Sona Gelindi

Yildirim Belediyesi’nin, ilçeye kazandiracagi ilk çocuk kütüphanesi Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’nde çalismalarin yüzde 90’i tamamlandi.

Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi'nde Sona Gelindi
Yildirim Belediyesi, konsept kütüphanelerine bir yenisini ekleyerek ilçenin ilk çocuk kütüphanesini Yildirim’a kazandirmaya hazirlaniyor. Çalismalarin yüzde 90’inin tamamlandigi Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi kisa süre içerisinde tamamlanip minik kitap kurtlarinin hizmetine açilacak. 6-13 yas grubuna hitap edecek kütüphanenin bünyesinde 5 bin kitap bulunuyor.

Bireylerin erken yasta kitapla ve kütüphaneyle tanistirilmasinin önemli oldugunun altini çizen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Küçük okurlarimiza özgün, bagimsiz alanda modern ve konforlu dizayniyla kazandiracagimiz çocuk kütüphanemiz 5 bin eserlik koleksiyonu ve planlanan atölye programlariyla miniklerimizin bulusma noktasi olacak. Gelecek nesillerimize birakacagimiz en anlamli miraslarimiz arasinda yerini alacak olan, ülkemizi ve insanligi daha ileriye, daha iyiye tasiyacak bilgilerin ve fikirlerin üretilmesinde önemli bir rol oynayacagina inandigimiz kütüphanelerimiz ilçemizin egitim imarina büyük katki saglayacak. Çalismalarin yüzde 90’ini tamamladigimiz Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’ni kisa süre içerisinde Yildirim’a kazandiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA