Gönüllü Anneler Depremzedeleri Unutmadi

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altinok’un esi Gülhan Altinok, Gönüllü Anneler Grubu Temsilcisi Atike Buliç ve Aile ve Sosyal Hizmetler (ASH) Il Müdürlügünce depremzedelere iftar programi düzenlendi.

Gönüllü Anneler Depremzedeleri Unutmadi
Programa AK Parti Milletvekili Selami Altinok, AK Parti Erzurum Il Baskani Av. Ibrahim Küçükoglu, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Baskani Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Baskani Av. Muhammet Sunar, Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Il Jandarma Komutani Ilker Simsek, protokol esleri, sivil toplum kurulus temsilcileri, sehit yakinlari ve depremzedeler katildi.

Iftar programinin açilisinda konusan Aile Sosyal Hizmetler Erzurum Il Müdürü Cemil Ilbas, programda emegi geçenlere tesekkür etti. Böylesi organizasyonlarin birlik beraberligi pekistirdigini dile getiren Ilbas, “Türk milleti olarak tüm zorluklari geride birakip birlik olabilmeyi her zaman basariyoruz. Burada da bunu müsahede ettigimizi söyleyebilirim. Depremzede vatandaslarimizi en iyi sekilde misafir edebilmek için çabaliyoruz” dedi.

Küçükoglu: “Devletimiz yaralari hizla sariyor”

Bir süre önce Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Erzurum Il Baskanligina atanan Av. Ibrahim Küçükoglu, konusma yapmak için çiktigi kürsüde Ankara’dan ayaginin tozuyla geldigi iftar yemeginde Cumhurbaskaninin selamlarini getirdigini söyleyerek söze basladi.

Türk devletinin asrin felaketi olan bu büyük depremde önemli bir sinav verdigini dile getiren Il Baskani Küçükoglu, “Cumhurbaskanimizin talimatiyla evleri yikilan ev sahibi depremzedeler için aylik 5 bin TL kiracilar için aylik 2 bin TL kira yardimi yapiliyor. Bunun yaninda hepsinden önemlisi TOKI araciligiyla en geç bir yil içinde evlerin teslim edilecegi sözü verilmistir. Bunu dünyada yapabilen ikinci bir ülke daha bulamazsiniz. Ülkemiz tüm ekonomik olumsuzluklara ragmen ayakta kalabilen sosyal devlet olabilmenin geregini yapabilecek kudrettedir” seklinde konustu.

Altinok: “Tek yürek olduk zorluklara gögüs gerdik”

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altinok ise 785 bin metre karede 85 milyon insanin aciyi ve tatliyi birlikte yasadigini belirterek, Türkiye’nin tek yürek oldugunu ifade etti.

Altinok, sözlerini söyle sürdürdü: “Iftar programimiza emegi geçen basta gönüllü anneler grubu olmak üzere, bütün kardeslerimi tebrik ediyorum, katkisi olan is adamlarimiza Büyüksehir Belediyemize, üniversitelerimize, kim varsa tesekkür ediyorum. Bu iftar neyi gösteriyor sunu gösteriyor, 780bin kilo metre karede 85 milyon insan aciyi da tatliyi da, sikintiyi da mutlulugu da birlikte yasama suuruna, duygusuna saygi gösteriyor. Çok acilar yasadik çok büyük yikim oldu, 14 milyon vatandasin sikintisi oldu, 11 sehrimiz yikildi. Ama eminim sizlerde izliyorsunuzdur, sayin cumhurbaskanimiz su anda büyük bir ihtimalle bir vilayette iftarda, O Recep Tayyip Erdogan, onun sözü Recep Tayyip Erdogan sözü. Söz verdi mi yapar. Allah’in izniyle bir yil içerisinde yuvasi yikilan bütün kardeslerimize yeni yuva yapacagiz. Sikintiya giren bütün kardeslerimizin sikintisini giderecegiz. 85 milyon insanimizin kardeslik hukukunu gözetecegiz."

Program Kurani Kerim tilaveti ve ilahi dinletisiyle sona erdi.
Kaynak: İHA