Finlandiya'da Seçim Yarisi Basa Bas Gidiyor

Finlandiya’da düzenlenen genel seçimlerde su ana kadar oylarin yüzde 40’inin sayilmasi ile Petteri Orpo liderligindeki Ulusal Koalisyon Partisi oylarin yüzde 20,8’ini, mevcut Basbakan Sanna Marin’in Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi ise oylarin yüzde 20,7’sini aldi.

Finlandiya'da Seçim Yarisi Basa Bas Gidiyor


Iskandinav ülkesi Finlandiya’da düzenlenen genel seçimlerde yerel saatle 09.00’da baslayan oy verme islemi yerel saatle 20.00’da sona erdi. Su ana kadar oylarin yüzde 40’i sayilirken, seçim yarisinda basa bas bir mücadele oluyor. Sayilan oylara göre, Petteri Orpo liderligindeki Ulusal Koalisyon Partisi oylarin yüzde 20,8’ini, mevcut Basbakan Sanna Marin’in Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi oylarin yüzde 20,7’sini ve Riikka Purra liderligindeki Gerçek Finler Partisi ise oylarin yüzde 18,6’sini aldi.

Ilk sonuçlarin ardindan konusan Marin, liderligin yine de partisinin lehine degisebileceginden emin oldugunu ifade ederek, "Seçim günü oylarindan büyük bir pay alacagimiza dair bir his var" dedi.



Finlandiya’da kesin olmayan sonuçlara göre koalisyon hükümeti kurulmasi bekleniyor.

Toplam 22 partiden 2 bin 400’den fazla adayin yaristigi seçime dair resmi olmayan ilk sonuçlarin gece yarisina kadar açiklanmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA