Fabrika Isçileri Eylemde

Bolu’da Gezer Terlik Fabrikasi’nda çalisan ve sendikaya üye olduklari gerekçesiyle isten çikarildiklari iddia edilen isçiler fabrika önünde eylem yapti.

Fabrika Isçileri Eylemde


Bolu’nun Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Gezer Ayakkabi Deri San. Tic. A.S. Fabrikasinda çalisan ve sendikaya üye olduklari iddiasi üzerine isten çikartilan 100 isçi fabrika önünde eylem yapti. Pankartlarla fabrika önünde toplanan isçiler sik sik slogan atarak, isten atilanlarin geri alinmasini istedi. Isçiler ile fabrika görevlileri arasinda araliklarla tartisma yasandi.

"Sendikal hareketin önünü kesmek için içeriden ciddi bir sekilde arkadaslarimiz isten atildi"

Isçilere destek için gelen Türkiye Tekstil Örme Giyim ve Deri Sanayi Isçileri Sendikasi Genel Teskilatlandirma ve Egitim Sekreteri Ersin Çelik, "Kisa bir zaman önce hepimizin çok iyi bildigi bir marka olan Gezer Terlik’te teskilatlanma çalismamiza basladik. Öncelikle isçi yönetimi olarak sendikal hareketin önünü kesmek için içeriden ciddi bir sekilde arkadaslarimiz isten atildi. Bu arkadaslarimizin sadece suçlari anayasal haklari olan sendikaya üye olmalariydi. Ama biz yilmadik arkadaslar. Biz devam ettik. Gün geçtikçe acimasiz isverene karsi daha da birlestik, daha da birlestik. Isten atilan arkadaslarimiz sadece bu yetmiyormus gibi bir de içeride baski, santaj yapilarak, E-devlet herkesin özeli olmasina ragmen herkesin e-devleti elinden alinarak istifa ettirildi. 4 ay sürede, ocak ayindan bu tarafa biz fabrikamizda çok degerli emekçi kardeslerimizle birlikte yetkimizi aldik. Anayasal haklari olan yetkimizi aldiktan sonra isverenle iki sefer görüsmemiz oldu. Isverenle iki kez görüsmemiz olmasina ragmen isveren sendikayi kabul etmedi. Sen 12 saat çalistirdigin yerde bu insanlari asgari ücrete çalistiriyorsun. Öyle bir dünya yok. Gelmissin burada, Bolu’da çok güzel fabrika kurmusuz. Biz bütün isverenlere tesekkür ediyoruz. Fabrikalar kursunlar. Ama bu insanlarin hakkini kimse yiyemez” dedi.

Bolu Il Jandarma komutanligina bagli ekipler de isçilerin bulundugu alanda güvenlik önlemi aldi. Isçilerin eylemi fabrika önünde devam ediyor.
Kaynak: İHA