Erzincan'da Sakal-I Serif'e Yogun Ilgi

Erzincan’da Ramazan ayi münasebetiyle ziyarete açilan Hazreti Muhammed’in Sakal-i Serif’ini görmek isteyen vatandaslar salavat getirip dua etti.

Erzincan'da Sakal-I Serif'e Yogun Ilgi
Atatürk Mahallesi’ndeki Ulu Cami’de sandukasindan çikarilan Sakal-i Serif, cami içinde dua ve salavatlarla ziyarete getirildi.

Cam fanusta bulunan Sakal-i Serif’i ziyaret için vatandas Ulu Cami’ye akin etti. Yogun kalabalik tarafindan ilgi gören Sakal-i Serif ziyaretinde duygu dolu anlar yasandi. Program gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken önce erkekler daha sonra ise kadinlar Sakal-i Serif’i görme firsatini yakaladi.

Ulu Cami’de Imam Hatip olarak görev yapan Davut Arslan, her sene Ramazan ayinin son günlerinde Sakal-i Serif’in sergilendigini belirterek, “Peygamber Efendimiz’in Sakal-i Serif’i her sene Ramazan’in son günlerinde halkimiza sunuyoruz. Rabbim bütün katilan kardeslerimizden ebediyen razi olsun. Sefaatine de bizleri nail eylesin” dedi.

Camii cemaatinden Esalettin Sarigül ise duygu dolu anlarin yasandigini söyleyerek, “Sakal-i Serif’i bu camide muhafaza ediyoruz. Mübarek gecelerde cemaate sergileniyor. Haklimizdan da çok fazla istek var, talep var. Görenlerde dua ediyor, duygulaniyor” diye konustu.

Kaynak: İHA