Siirt Modern Stada Kavusuyor

Siirt Belediyesi, sosyal belediyecilikte yeni bir model anlayisiyla Siirt Atatürk Stadini yenileyerek, seyirci kapasitesini artirarak kentte yeni ve modern bir stadyum kazandiriyor.

Siirt Modern Stada Kavusuyor
Siirt Belediyesi vatandaslarin sporu hayatlarinin bir parçasi konumuna getirebilmeleri, bireylerin erken yaslardan itibaren sporla tanismalari saglamak ile birlikte kentin spor yasamina deger katmak amaciyla yeni projeleri hayata geçiriyor. Kentin önemli simgelerinden bir olan Siirt Atatürk stadyumu yenilenerek, ek 3 bin koltuklu seyirci kapasitesi ile yaklasik 5 bin kisi ayni anda maç ve etkinlikleri izleyebilecek modern bir stadyuma dönüsüyor. Kente kazandirilacak stadyum ve spor tesisleri, yeni sezonda basta Siirt Il Özel Idare Spor olmak üzere amatör spor kulüplerinin kullanimina da sunulacak. Insaat çalismalarinin yüzde 50 seviyesinde devam ettigi stadyum yeni tribünlerle birlikte isiklandirmalar da yapilacak.

Siirt’in spor sehri oldugunu belirten Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, stadyumun tamamlanmasiyla kentin çehresinin degisecegini ve en kisa sürede halkin hizmetine sunmayi hedefledikleri stadyumun futbol disinda, diger branslara da hizmet verecegini dile getirdi.

Siirt’in altyapi, üst yapi ve birçok alanda yatirimlarla büyük bir degisim ve dönüsüm yasadigini vurgulayan Vali Hacibektasoglu, “Siirt’e son yillarda yapilan yatirimlarla hizli bir degisim ve dönüsüm süreci yasiyor. Kentte mevcut stadi yeni ve modern bir hale dönüstürüyoruz. Stadyumun eklentilerinde showroom ve dükkanlar, anternör ve dinlenme odalarini sporseverlerin kullanimina sunuyoruz. Ayrica stadimizi halkin hizmetine sunarak, yürüyüs yapmalari, spor yapmalarina imkan saglayacagiz. Insaati devam eden stadyumun ilimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA