Karaman'da 187 Bin 902 Seçmen Oy Kullanacak

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, 14 Mayis 2023 Pazar günü yapilacak olan Cumhurbaskanligi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 187 bin 902 seçmenin 668 sandikta oy kullanacagini söyledi.

Karaman'da 187 Bin 902 Seçmen Oy Kullanacak
Polis evinde düzenledigi basin toplantisi ile seçimde alinan tedbirleri degerlen Vali Tuncay Akkoyun, Karaman genelinde seçimlerin huzur ve güven ortaminda geçmesi için Yüksek Seçim Kurulu kararlari ve Içisleri Bakanliginca hazirlanan seçim tedbirleri konulu genelgeler dogrultusunda hareket edildigini söyledi.

Seçimlerle ilgili yapilacak isleri koordine etmek üzere Vali Yardimcisi baskanliginda, güvenlik birimleriyle ile ilgili kurum kurulus temsilcilerinin yer aldigi bir “Seçim Koordinasyon Merkezi” kuruldugunu belirten Akkoyun, “Bu merkez seçimle ilgili gerekli tüm çalismalari yürütmektedir. Bu çerçevede tüm illerde oldugu gibi ilimizde de 7/24 esasina göre faaliyet gösteren Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) seçimlere iliskin meydana gelen tüm olaylari takibini yapmakta ve bu merkezimize ulasan bilgiler Içisleri Bakanligimiza anlik olarak paylasilmaktadir “dedi.

Seçmen ve sandik sayisi hakkinda da bilgi veren Vali Akkoyun, 14 Mayis 2023 Pazar günü yapilacak olan Cumhurbaskanligi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde emniyet bölgesinde 138 bin 849, jandarma bölgesinde de 49 bin 53 olmak üzere toplam 187 bin 902 seçmen 668 sandikta oy kullanacak. Il merkezinde ise emniyet sorumluluk alaninda 121 bin 294, jandarma sorumluluk alanin dada 24 bin 383 olmak üzere toplam 145 bin 677 seçmen seyyar sandiklarla birlikte 479 sandikta oy kullanacak" diye konustu.



“Seçimde alinan tedbirler üç asamali olacak”

Vali Tuncay Akkoyun, Karaman’da seçmen sayisinin 2019 yilina göre 11 bin 140 kisi arttigini belirterek, “Karaman’da seçim güvenligine yönelik alinacak tedbirlerin seçim öncesi alinacak tedbirler, seçim günü alinacak tedbirler ve seçim sonrasi alinacak tedbirler olmak üzere 3 asamali olacagini söyledi.

Kolluk kuvvetleri tarafindan seçim güvenligi ile ilgili alinacak tedbirlere esas teskil etmesi amaciyla risk analiz çalismalari yapildigini ifade eden Vali Akkoyun, “Provokatif paylasimlar için kolluk birimlerince ’bilisim suçlari ile mücadele ekipleri’ görevlendirilmistir. Enerji, iletisim ve ulasim güvenligine iliskin konularla ilgili birimlerle gerekli tedbirler planlanmistir. Seçimlerde görev alacak kolluk personeli için Seçim Güvenligi Egitimleri verilmistir. Il Seçim Kurulu ile isbirligi içerisinde oy pusulalarinin nakli ve muhafazasi ile ilgili güvenlik tedbirleri planlanmistir. Sandik alanlarinda kamera sistemlerinin çalisir halde bulundurulmasi ve elektrik kesintilerine karsi gerekli önlemler alinmistir. Seçim olaylari Il ve Ilçe Seçim Koordinasyon Merkezlerince takip edilerek Valilik GAMER Seçim Koordinasyon Merkeziyle paylasilacaktir. Elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek amaciyla gerektiginde kullanilmak üzere jeneratör ve benzeri güç kaynaklari temin edilmistir. Emniyeti ve asayisi saglamakla görevli olanlar disinda hiç kimsenin silahini köy, kasaba ve sehirlerde tasimasina izin verilmeyecektir. Sandik çevresine gidis ve gelis yollari ile sandik baslarinda çikabilecek olaylari engellemek için tüm sandik bölgelerinde gerekli güvenlik tedbirleri alinmistir. Seçim günü alkollü içki satilmamasi ve oy verme süresince bütün umumi eglence yerlerinin kapali kalmasina yönelik denetimler gerçeklestirilecektir. Oy sayimi ve dökümü gecenin geç saatlerine kadar sürebileceginden sandik konulan yerler ile çevrelerinin aydinlatilmasi konusunda seçim kurullari ve ilgili birimlerle koordinasyon ve isbirligi saglanmistir. Oylarin sayimi ve dökümü tamamlandiktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandik ve torbalarin ilgililer tarafindan il ve ilçe seçim kurullarina nakli sirasinda güzergâhta güvenlik tedbirleri alinacaktir. Sandiklardan gelen tasnif edilmis oy pusulalarinin yer aldigi torbalarin muhafaza edilecegi binalarin güvenliginin saglanmasi için gerekli tedbirler alinacaktir" diye konustu.

Toplantida Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas ile Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Mustafa Çetinkaya’da hazir bulundu.
Kaynak: İHA