Evlat Nöbetinde Olan Aile Sayisi 358'E Yükseldi

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca daga kaçirildigini ileri süren ailelerin evlat direnisi sürerken, nöbete bir aile daha katildi.

Evlat Nöbetinde Olan Aile Sayisi 358'E Yükseldi
3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin HDP il binasi önündeki evlat nöbeti bin 324’üncü gününde kararlilikla devam ediyor. Ailelerin evlat direnisi araliksiz sürerken, bir ailenin daha nöbete dahil olmasiyla sayi 358’e yükseldi.

Oglu Azad’in 17 yasindayken Diyarbakir’dan kandirilarak daga kaçirildigini belirten anne Hava Aslan ve dayisi Mehmet Emin Aslan, gazetecilere açiklamalarda bulunmak istemezken, oturma eylemine katildiklarini ifade etti.

Öte yandan ailelerin evlat nöbeti bin 324’üncü gününde çadirda devam ederken, çocugunun HDP araciligiyla kandirilarak daga kaçirildigini ileri süren Rahime Tasçi, oglu Faruk Tasçi’ya ‘teslim ol’ çagrisinda bulundu.

Tasçi, “4 senedir Diyarbakir’da oturma eylemi yapmaktayim. Ramazan Bayrami geldi, yine oglum gelmedi. Oglum lütfen gel, çifte bayram yapalim seninle. Kardeslerin hepsi sana hasret kaldi. Artik gel, ailecek çifte bayram yapalim. 10 senedir ben ne bayram gördüm ne seyran. Oglum eger sesimi duyuyorsan gel, devletimize teslim ol” dedi.

Kaynak: İHA