Bayramda Çocuklarin Beslenmesine Dikkat

Bayramda çocuklarin beslenmesine dikkat edilmezse bagirsak hassasiyetinin ortaya çikabillecegi belirtildi.

Bayramda Çocuklarin Beslenmesine Dikkat
Tokat Devlet Hastanesi Diyetisyeni ve Beslenme uzmani Esra Koçak, Ramazan Bayrami’nda çocuklarin beslenmesine dikkat edilmesi konusunda uyarida bulundu. Koçak, çocuklarin asiri seker tüketiminde dislerin çürümesinin yani sira mide ve bagirsaklari da olumsuz etkileyebilecegini belirtti.

Koçak, "Bayramda özellikle çocuklarin beslenmesine dikkat etmekte fayda var. Asiri seker tüketimine bagli olarak agiz dis sagligi olumsuz etkilenecek ayni zamanda mide ve bagirsak hassasiyetleri de ortaya çikabilmektedir. Bu nedenle çocuklara tamamen yasaklamadan sinirli miktarda seker tüketimine izin verilebilir" dedi.



"Sinirli miktarda seker tüketimine izin verilebilir"

Tokat Devlet Hastanesi Diyetisyeni ve Beslenme uzmani Esra Koçak, bayramda çocuklarin beslenmesine dikkat edilmesi gerektigini belirterek, "Ramazan Bayrami toplumumuzda manevi öneme sahip olan bir bayramdir. Bu bayramin en önemli özelligi tüm ailenin bir arada oldugu sofralarin kurulmasidir. Ev yapimi baklavalar tatlilar börekler bayrama özel pisen yemekler sekerler çikolatalar bunlarin fazla tüketimiyle beraber kilo alimi söz konusu olabilir. Bayram da nasil beslenmeliyiz; özellikle serbetli yagli tatlilar yerine sütlü tatlilar meyveli tatlilari tercih edilmelidir. Kizartilmis yiyecekler yerine daha saglikli pisirme yöntemleri olan firinda haslama izgara tercih edilmelidir. Sivi alimimiza dikkat etmeliyiz fazla çay kahve tüketiminden kaçinmaliyiz. Bayramlasma da yakin mesafeyi yürüyerek gitmekte faydali olacaktir. Bayramda özellikle çocuklarin beslenmesine dikkat etmekte fayda var. Asiri seker tüketimine bagli olarak agiz dis sagligi olumsuz etkilenecek ayni zamanda mide ve bagirsak hassasiyetleri de ortaya çikabilmektedir. Bu nedenle çocuklara tamamen yasaklamadan sinirli miktarda seker tüketimine izin verilebilir. Bayram öncesinde de asiri seker tüketiminin sagliga olumsuz etkileri anlatilabilir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA