Dev Ayi 4 Aydir Yaylada Girilmedik Ev Birakmadi

Kis uykusuna yatmayan dev ayi, 4 aydir Trabzon ile Gümüshane arasinda yer alan 2 bin 300 metre yükseklikteki Kadirga Yaylasi Davunlu Obasi’nda girilmedik yayla evi birakmadi. Yayla evlerinin kapilarini ve pencerelerini pençeleri ile parçalayan dev ayi, ayni eve ikinci defa girince o anlar Fotokapan kamerasina yansidi. Ayinin girdigi evlere çevredeki aç tilkilerin de girdigi ve onlarin da yiyecek aradigi görüntülere yansidi.

Dev Ayi 4 Aydir Yaylada Girilmedik Ev Birakmadi
Trabzon’un Salpazari ilçesine bagli Kalecik Mahallesi sakinlerinden Coskun Halci, Davunlu obasindaki yayla evlerine ayilarin dadandigi duyunca kar ve zorlu kis sartlarina ragmen Ocak ayindan yaylaya çikmisti. Halci, geçen sürede ayilarin yayla evlerine girmesini sürdürmesi üzerine geçtigimiz günlerde yeniden yaylanin yolunu tuttu. Karli yollara ve zor sartlara ragmen yaylaya tekrar çikmayi basaran Halci, yayla evinin tekrar ayilar tarafindan girildigini ve evine ve çevredeki onlarca yayla evine ayilarin zarar verdigini gördü. Halci, yayladan ayrilirken evine yerlestirdigi fotokapan görüntülerini izlediginde ise 4 ay önce evine giren dev ayinin yine yiyecek bulmak için evine girdigini bu kez ayinin yalniz olmadigini ardindan da bir aç tilkinin evine girdigi gördü. O anlar fotokapan kameralarina yansidi.

Yaylada ayilarin zarar verdigi evleri de tek tek gezen Halci, ayinin bir yayla evinin pencerelerini koruyan korkuluklari parçalayip cami kirarak içeri girdigini belirterek “Her yeri parçalamis dagitmis. Bir sise zeytinyagini içmis. Findigi yemis. Ayilar burada birkaç gece geçirmis. Muhtemelen 2 taneymisler” dedi.

Kaynak: İHA