Kiliçdaroglu, Bulgaristan'daki Iftar Programi Öncesi Edirne'de

Bulgaristan’in Kircaali sehrinde düzenlenecek olan iftar programina katilmak üzere yola çikan CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu, ilk olarak Edirne’de Eski Cami’yi ziyaret etti.

Kiliçdaroglu, Bulgaristan'daki Iftar Programi Öncesi Edirne'de
CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi Kiliçdaroglu’nun Edirne’ye ugrayacagini duyan vatandaslar, Eski Cami’nin avlusunda bekledi. Eski Cami Müezzini Hasan Cerrah’tan caminin tarihçesi ile ilgili bilgi alan Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet, Kabe’den bir parça olan Rükn-ü Yemani’yi (Kabe tasi) de inceledi.

Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet, buradaki ziyaretin ardindan Kapikule Sinir Kapisi üzerinden karayolu ile Bulgaristan’a geçmek üzere yola çikti.

Bulgaristan’da Türk toplulugu ile bir araya gelecek olan Kiliçdaroglu, Kircaali’de iftar programina katilacak. Kiliçdaroglu’nun Bulgaristan ziyareti çerçevesinde, eski milli halterci Naim Süleymanoglu’nun Mestanli’daki baba ocagini da ziyaret etmesi bekleniyor. CHP Lideri Kiliçdaroglu’nun ayrica Bulgaristan’da 1984 yilindaki zorunlu asimilasyon girisimi sirasinda çikan olaylarda annesinin kucaginda açilan ates sonucu öldürülen 17 aylik Türkan bebegin kabrini de ziyaret edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA