Hakkari'de Ramazan Dolu Dolu Geçti

Hakkari Il Müftüsü Ismail Fakirullahoglu, Ramazan ayinda cami içinde ve disinda gerçeklestirilen faaliyetlerle herkese ulasmaya çalistiklarini belirtti.

Hakkari'de Ramazan Dolu Dolu Geçti
Ramazan ayi nedeniyle merkez basta olmak üzere köy ve mezralarda faaliyetlerde bulunduklarini belirten Hakkari Il Müftüsü Ismail Fakirullahoglu, gayelerinin tüm halka ulasmak oldugunu söyledi.

‘Ramazan ve Dayanisma’ temasi çerçevesinde faaliyetlerini merkez, köy ve mezralarda gerçeklestirdiklerini ifade eden

Fakirullahoglu, “Ramazan ayinin baslamasiyla birlikte baskanligimda olusturulan vaaz ve irsat ekiplerini merkez mahalleleri ile köy ve mezralara gönderdik. Oralarda yasayan vatandaslarimiza vaaz vermenin yani sira yatsi ve teravih namazlarini kildirip, mukabelelere istirak ettiler. Ev ziyaretleri gerçeklestirip dayanismanin önemiyle ilgili sohbetler yaptilar. Vatandaslarin sorun ve sikintilarini dinleyerek çözüm bulmaya çalistilar. Yine gelecegimizin teminati olan gençlerle hasbihal ettiler. Her hafta iki din görevlisi Hakkari FM Radyosu’nun ’Cumaya Dogru’ programina konuk oldu. Yine bayan görevlilerimiz her aksam bir camide teravih namazindan sonra bayanlara yönelik vaaz ve irsat programlari tertip ettiler” dedi.

Etkinliklere olan ilginin memnuniyet verici oldugunu vurgulayan Fakirullahoglu, “Bütün cami ve Kur’an kurslarinda devam ettirilen mukabelelere yogun katilim oldu. Özellikle bayanlar mukabele ve teravih namazlarina büyük ilgi gösterdiler. Onlarin mukabelelere olan ilgileri, diger kurslarimiza ilaveten ihtiyaç odakli Kur’an kurslarinin faaliyete geçmesi ve camilerde bayanlara yönelik özel bölümlerin açilmasiyla birlikte her geçen gün biraz daha artti. Bunu memnuniyetle gözlemledik. Ayrica namaz vakitlerinde aileleriyle beraber camilere gelen çok sayida çocugun sesleri ve neseleriyle Ramazan ayinin manevi iklimine katki verdiklerine sahit olduk” ifadelerini kullandi.

"Toplumun her kesimine ulastik"

Ramazan ayinda toplumun her kesimine ulastiklarinin altini çizen Fakirullahoglu, “Din görevlileri ile irsat ekiplerimiz tarafindan gerek il merkezinde, gerekse köy ve mezralarda tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere hayirsever vatandaslarin destekleri ile Il Müftülügü ve Türkiye Diyanet Vakfi Hakkari Subesinin imkanlari ölçüsünde gida yardiminda bulunduk. Bunun yaninda Ramazan ayi boyunca sehit yakinlari ve gazileri ziyaret etmeye, onlari yalniz birakmamaya özen gösterdik. Evlerine konuk olup, birlikte iftar yaptik. Aci ve kederlerini paylasip, kendilerini teselli etmeye çalistik. Sehit ve gaziligin önemine vurgu yapan sohbetler yaptik. Görev basinda veya terörle mücadele esnasinda sehit olan görevliler için mevlit ve hatim programlari düzenledik. Yine esnaflarin is yerlerine giderek, kendilerine bol kazançlar elde etmelerini diledik. Cami-çocuk bulusmalarina önem verdik. Hemen hemen her gün Merkez Ulu Cami ile diger camilerde ’Cami-Çocuk Bulusmasi’ adi altinda programlar gerçeklestirdik. Din görevlilerimiz çocuklara cami ve cemaat bilinci vermeye çalisti. Onlari camiye isindiracak faaliyetler gerçeklestirdik. Deprem magduru çocuklar için ayrica programlar düzenledik. Onlari deprem psikolojisinden kurtaracak faaliyetlere önem verdik. Yine okullarda ’Ramazan ve Dayanisma’ temasiyla konferanslar düzenledik. Kisacasi bu önemli ayda hemen hemen toplumun her kesimine ulastik. Ben bu duygu ve düsüncelerle mübarek Ramazan ayinin ilimiz, ülkemiz ve alemi Islam’in kurtulus ve hidayetine vesile olmasini Allah’tan diler, vatandaslarimizin Kadir Gecesi ile Ramazan Bayrami’ni simdiden tebrik ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA