Muhtarlara Ilk Yardim Egitimi Devam Ediyor

Görele Halk Egitim Merkezinin açtigi kursla “Aile Okulu Egitimi Programi” dahilinde mahalle ve köy muhtarlarina ilk yardim egitimi verilmeye devam ediyor.

Muhtarlara Ilk Yardim Egitimi Devam Ediyor
Içisleri Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda yapilan protokolle muhtarlara yönelik düzenlenen kurslardan ikincisi olan Ailede Ilk Yardim Kursu muhtarlarin katilimi ile gerçeklestirildi.

Görele Ilçe Saglik Müdürlügü Dr. Aysenur Yildiz, tarafindan muhtarlara sosyal ve duygusal beceri egitimi, aile içi iletisim becerileri, ahlaki gelisim, çevrece iklim farkindaligi ve ilk yardim- acil durumlarda ne yapmalari gerektigi gibi konularda egitim verildi.

Egitimde bilinçli ilk yardim müdahalesi ile birçok insanin hayata tutundugu, bu nedenle herkesin egitimi almasinin önemli oldugunu kaydeden Dr. Aysenur Yildiz, “Muhtarlarimizin günlük hayatta karsilasabilecekleri durumlari, ilk yardim nedir ? acil durum nedir ? bunlarin taninmasi, nasil müdahile edilmesini uygulamali olarak gösterdik. Ilk yardim görevi ve sorumluluklari nelerdir? bunlardan bahsettik. Temel yasam desteginden bahsettik nasil kalp masaji yapilir dogru etkin kalp masaji nasil yapilir uygulamali olarak gösterdik. Kurtarma pozisyonu dedigimiz pozisyon nedir hangi durumlarda verilir nasil verilir bunlari anlattik. Olay yeri güvenligi nasil saglanir hangi adimlar uygulanmalidir, 112 ne zaman aranir? Katilimcilara tek tek kalp masajini pozisyonlarini gösterdik. ’Kirik çikik durumunda ne yapmali? Kanama ve zehirlenme durumunda ne yapilir ? Bogulmada ne yapilir? hasta nasil tasinir?’ bu gibi durumlardan bahsettik” dedi.

Kaynak: İHA