511 Proje Arasindan Derece Elde Ettiler

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Bilim Insani Destekleme Daire Baskanligi (BIDEB) tarafindan 2023 yilinda 11.si düzenlenen 2242 kodlu Üniversite Ögrencileri Arastirma Proje Yarismalarinin finalinde Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögrencileri bir kez daha büyük bir basariya imza atti ve 2 Türkiye derecesi elde ettiler.

511 Proje Arasindan Derece Elde Ettiler
Yenilikçi projeler basari getirdi

Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST etkinlikleri kapsaminda düzenlenen yarismaya 2023 yilinda 9 alanda toplam 511 proje basvurusu gerçeklestirildi ve bu projeler alaninda uzman jüri üyeleri tarafindan degerlendirildi. Yapilan ön degerlendirme sonucunda 9 alanda toplam 115 proje final yarismasina katilmaya hak kazandi.

Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögretim üyesi Dr. Ögr. Üyesi Deniz Dal danismanliginda lisans bitirme projesi olarak hazirlanan 4 projenin 2’si söz konusu 115 proje arasina girme basarisini göstermisti. Yarismanin Mart ayinda çevrim içi olarak gerçeklestirilen final degerlendirmeleri sonucu 9 alandan 27 proje birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerine layik görüldü.

Final degerlendirmesine davet edilen Atatürk Üniversitesi ögrencileri Hira Beril Küçük ile Oguz Can Özdemir tarafindan hazirlanan Yapay Zekâ Destekli Yeni Nesil Sürücü Uyari Sistemi projesi Makine Imalati ve Otomotiv kategorisinde Türkiye 2.si oldu. Benzer sekilde Self Servis Çamasirhaneler Için Kaynak Izleme ve Rezervasyon Sistemi projesiyle de Hakan Efe, Firat Sönmez ve Serhan Pehlivan, Sosyal Yenilikçilik ve Girisimcilik kategorisinde Türkiye 2’nciligi derecesine layik görüldüler.

Ödüller TEKNOFEST 2023’te verilecek

Konuyla ilgili degerlendirmede bulunan Dr. Ögr. Üyesi Deniz Dal 2023 yili yarismasinda finale kalan her iki proje ekibinin de Türkiye derecesi elde etmesinin gurur verici oldugunu belirtti.

Dr. Ögr. Üyesi Dal, bu yarismada ögrencilerinin 2019 yilindan beri araliksiz olarak gösterdikleri ulusal ölçekli basarilarin Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi bölümünde verilen egitimin kalitesini bir kez daha tescilledigine vurgu yapti. Elde edilen basarilarin üniversite adina gurur kaynagi oldugunu aktaran Deniz Dal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli basta olmak üzere Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Recep Sadeler’e ve Bilgisayar Mühendisligi Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Coskunçay’a desteklerinden dolayi tesekkür etti.

Degerlendirmeler sonucunda birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerini alan proje ekipleri projelerini TEKNOFEST 2023 kapsaminda sergileyecekler ve sonrasinda ödüllerini alacaklar.
Kaynak: İHA