Isitme Engelli Bireylerin 'Sesi' Oldular

Yozgat’ta günlük hayatta ve kamu kurumlarinda isaret dili ögrenmenin isitme engelli vatandaslarin yasamlarini kolaylastirdigini anlatan proje hazirlandi.

Isitme Engelli Bireylerin 'Sesi' Oldular


Çekerek Halk Egitim Merkezi Isaret Dili Egitmeni Cevahir Solmaz ve Yozgat Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin yer aldigi “Ya Dünya Sessiz Olursa” projede isaret dilinin önemi ve isitme engellilerin gerçek hayatta yasadiklari anlatildi. Isitme engellilerin erisilebilirlik açisindan en önemli ihtiyaci olan isaret dilinin, kamu, kurum ve kuruluslarda ögrenilmesinin engelli vatandaslarin hayatlarini daha kolaylastiracaginin anlatildigi projeye Çekerek Kaymakami Hayrettin Bugra Güzel, Çekerek Belediye Baskani Eyüp Çakir ve kurum müdürleri isaret dilini kullanarak destek mesaji verdi.

Projede Çekerek Fuat Oktay Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda bir ögrencinin yasadigi yaralanma vakasi konu alinarak isitme engelli baska bir ögrencinin, isaret dili ile kamu çalisanlari ve acil servis ekipleriyle olan diyalogu ele alindi. Hazirlanan projede isaret diline hakim olan kamu, kurum ve kurulus çalisanlari ile vatandaslarin isitme engellilere sosyal hayatta ne kadar faydali olabildikleri anlatildi.

Sosyal medyadan paylasilan video, kisa süre içerisinde binlerce kisi tarafindan izlendi. Çekerek Halk Egitim Merkezi Isaret Dili Egitmeni Cevahir Solmaz, projenin hazirlanmasina destek veren Çekerek Kaymakami Hayrettin Bugra Güzel, Çekerek Belediye Baskani Eyüp Çakir ve kurum müdürleri ile ögrencilere tesekkür etti.
Kaynak: İHA