Kars'ta Çiftçilerin Tarla Ekimi Basladi

Kars’ta çiftçilerin tarla ekimi basladi. Çiftçiler, karli daglar arasindaki tarlalarina arpa, bugday, korunga ve fig ekimi yapiyor.

Kars'ta Çiftçilerin Tarla Ekimi Basladi
Türkiye’nin yüksek yerlesim yerlerinden birisi olan ve kis mevsiminin uzun yasandigi Kars’ta, çiftçiler tohumlarini karli daglar arasindaki topraklariyla bulusturuyor.

Tarim ve hayvancilikla geçimini saglayan Karsli çiftçiler, Ramazan ayinda sabah ilk isiklariyla birlikte traktörleriyle 2 bin 300 rakimli ekin alanlarina geliyor. Ekim alanlarina gelen çiftçiler arpa, bugday, korunga ve fig tohumlarlini ‘Bismillah’ diyerek ekiyor.

Tarlalarina ortagiyla birlikte arpa ve bugday ektiklerinin ifade eden çiftçi Oktay Erdagi, “Tarlamizi sürüyoruz. Ektigimiz arpa, suanda arpamizi serptik sürüyoruz. Sonrada tapanimizi yapacagiz. Ondan sonra da Allah’a birakacagiz. Allah firsat verirse bundan sonra da diger tarlarimizi sürecegiz. 200 dönüm kendim ekiyorum. 300 dönümde ortagim ekiyor. Yani toplam 500 dönüm yer ekecegiz bu yil, Insallah daha da iyi olacak” dedi.

Sabahin erken saatlerinde tarlalarinin yolunu tutan ve büyük çaba harcayarak tarlalarini eken çiftçiler, tohumlarini toprakla bulusturduktan sonra iftar saatinde evlerinin yolunu tutuyor. Sabahin ilk isiklariyla mesaiye baslayan çiftçiler, bazi günler ise iftarini açtiktan sonra tarlarini ekmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA