Kars'ta Seçim Tedbirleri Toplantisi Yapildi

Kars’ta, "Seçim Tedbirleri Toplantisi" Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna’nin baskanliginda yapildi.

Kars'ta Seçim Tedbirleri Toplantisi Yapildi
GAMER Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantida, seçim günü öncesinde alinacak tedbirler ve sonrasinda alinmasi gereken tedbirler ele alindi.

Toplantinin açilisinda konusan Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, “Cumhurbaskanligi ve Milletvekili Genel Seçimlerinin yenilenmesine iliskin Cumhurbaskani Karari 10 Mart 2023 tarihli ve 32128 (1. Mükerrer) sayili Resmi Gazete’de yayimlandi. Bu dogrultuda Cumhurbaskanligi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin 14 Mayis 2023 Pazar günü, Cumhurbaskani Seçiminin ikinci oylamaya kalmasi durumunda 28 Mayis 2023 Pazar günü yapilmasina karar verilmistir. Anayasanin 79’uncu maddesine göre seçim islemlerini düzen içinde yapma ve yaptirma görevi Yüksek Seçim Kurulunun denetiminde il ve ilçe seçim kurullarina aittir” dedi.

Tuna, “ Seçim sürecinde herhangi bir aksakliga meydan verilmemesi için bu kurullar tarafindan alinan ve yayimlanan kararlarin titizlikle takip edilmesi ve bu kararlar dogrultusunda islem yapilmasi gerekmektedir. Yüksek Seçim Kurulu karari ile belirlenen seçim takvimi içinde yapilacak faaliyetler ile siyasi partilerin ve bagimsiz adaylarin seçim propaganda dönemi içerisinde uyacaklari usul ve esaslar 298 sayili Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkinda Kanunda düzenlenmistir. Seçim sürecine girilmesi ile birlikte seçimlerin huzur ve güven ortami içerisinde gerçeklesmesi için alinan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve mahallin sartlarina göre ilave tedbirlerin planlanmasi ve alinmasi büyük önem arz etmektedir" diye konustu.

Tuna, “Bakanlik merkez-tasra teskilati planlamasi, oy verme günü öncesinde alinacak tedbirler ve oy verme günü ve sonrasinda alinmasi gereken tedbirler, vali ve kaymakamlarimizin koordinasyonunda ilgili paydas kurum ve kuruluslar ile kolluk kuvvetlerince gerekli tedbirlerin planlanmasi, alinmasi, takip edilmesi saglanacak. Bu toplantimizda da alinacak tedbirler ile yapilmasi gereken is ve islemler görüsülecegiz. 14 Mayis 2023 Pazar günü yapilacak seçimlerin ülkemiz için hayirlara vesile olmasini diliyorum. Seçimlerin, ilimizde ve ülkemiz genelinde herhangi bir olumsuzluk yasanmadan tamamlanmasini diliyorum” seklinde konustu.

Toplanti daha sonra basina kapali olarak devam etti. Toplantida seçim öncesi ve sorasi alinacak tedbirler, ilgili kurum amirlerince degerlendirildi.

Toplantiya, Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, Vali Yardimcisi/Belediye Baskan Yardimcisi Ramazan Taskin, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek, ilçe kaymakamlari ve ilgili kurum amirleri katildi.

Kaynak: İHA