Devrekani Belediyesi Elektrik Üretecek

Kastamonu’da Devrekani Belediyesi tarafindan kurulacak günes enerjisi santrali ile belediyenin ihtiyaç duydugu elektrik enerjisi üretilecek.

Devrekani Belediyesi Elektrik Üretecek
Devrekani Belediyesi, Tekke kayasi mevkiinde günes enerjisi santrali (GES) kurmak üzere proje baslatti. Hayata geçirilecek proje ile ilçeye su saglayan hatlarin elektrik ihtiyaci karsilanacak.

Uzun zamandir titizlikle üzerinde çalistiklari ‘günes enerji santrali’ projesinin tamamlandigini ve ihalesinin gerçeklestirildigini söyleyen Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, projenin hayata geçmesi ile birlikte ilçenin içme suyu hattindaki elektrik ihtiyacinin büyük kisminin karsilanabilecegini ve yapilacak tasarrufun baska hizmetlerde kullanilacagini kaydetti.

Projenin 5 milyon 770 bin TL’ye mal olacagini ifade eden Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, “Günes Enerji Santrali Projemiz ile ilgili yapim ihalesi Belediyemiz tarafindan yapilmis olup ihale bedeli 5 milyon 770 bin TL olarak en düsük teklifi veren firmada kalmistir. Su an ihale degerlendirme asamasindayiz. Yakin zamanda Allah’in izni ile Tekke Kayasi bölgemizde 4 bin metrekare alanda yapimina baslayacagiz. 200 kilowatt kurulu gücünde bir kapasiteye sahip olan santralimizde güncel birim fiyatla aylik 150 bin TL’lik elektrik enerjisi üretmeyi planlamaktayiz” dedi.

Kaynak: İHA