Giresun Yaylalarinda Karla Mücadele

Giresun’un yaylalarinda nisan ayinda yapilan karla mücadele çalismasi devam ediyor. Kar kalinliginin yer yer 50 santimetreyi bulan bölgede beyaz engel is makineleri ile asiliyor.

Giresun Yaylalarinda Karla Mücadele
Yavuzkemal Beldesi Kulakkaya Yaylasi’nda karla kapali yayla yollari yaylacilarin obalarina, evlerine ulasmasi için Yavuzkemal Belde Belediyesi ekiplerince açiliyor. Kar kalinliginin yer yer yarim metreyi buldugu Kulakkaya Yaylasi’nda çalismalari yakindan takip eden Belde Belediye Baskani Adem Önal, yaylaya ulasimda bir sorun olmadigini bazi obalara ve mahallelere ulasim için çalismalarin devam ettigini söyledi.



Baskan Önal, “Kulakkaya Yaylasi’na yaylacilar gelmeye basladi.

Zaten günü birlik yaz kis demeden yaylaya gelenler oluyordu. Yaylaya ulasimda hiçbir sorun yok sadece bazi mahalle ve obalara ulasimda kar engeli yasandi. Kar yagisinin durmasinin ardindan da çalismalarimizi baslattik. Mart ayinin sonuna dogru yaylacilar obalardaki evlerinden haber almaya yaza hazirlik yapmaya gelmeye baslamislardi. Nisan ayinda yagan kara yakalandilar. Ancak hiçbir magduriyet söz konusu degil is makinalarimiz çalismalarini sürdürüyor. Ulasilmayan oba ve mahalle kalmayacaktir” dedi.

Kaynak: İHA