Minik Ellerden Depremzedelere Yardim

Bitlis’in Tatvan ilçesine yerlesen depremzede aileler yararina minik ögrenciler tarafindan hayir panayiri düzenlendi.

Minik Ellerden Depremzedelere Yardim
Kahramanmaras merkezli ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle birçok il depremzedeler için yardim ve desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Sarikum Ilk ve Ortaokulu idarecileri öncülügünde 25 ögretmen, veliler ve 300 ögrenci tarafindan ilçeye yerlesen depremzede aileler yararina hayir panayiri düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen panayirda ögrenciler velileri ile birlikte evlerinde pasta, börek, kek, kurabiye gibi ürünler yaparken, ögretmenler ise okul bahçesinde yogurduklari çigköfteyi satisa sundu. Yapilan ürünler, toplumsal dayanismanin güzel bir örnegi olarak halkin begenisine sunulurken, ögrenciler ise evlerinde yaptiklari ürünleri düzenlenen hayir panayirinda satarak depremzedelere destek olmanin sevincini yasadi.

“Hayir panayiriyla depremzedelerin yaralarina merhem olmak istedik”

300 ögrenci, veliler ve okulda görev yapan ögretmenler tarafindan gelirinin tamami depremzedelere bagislanacak bir panayir düzenlediklerini dile getiren Sarikum Ortaokul Müdürü Mehmet Selim Kubay, “Egitim ve ögretime 300 ögrenci ve 25 ögretmen ile devam ediyoruz. Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi tarif edildigi üzere yüzyilin felaketidir ve bizleri derinden etkilemisti. Bizler de okullarin açildigi ilk günden beri ögrenci ve ögretmen arkadaslarimiz ile bu derin üzüntüyü paylasiyorduk. Ortaya bir fikir çikti. Ögrenci ve ögretmenlerin isbirligi ve velilerin de katilimiyla bir hayir panayirini düzenleme karari aldik. Bu panayirda toplanan paralar, deprem magduru olup da Tatvan’a yerlesen ailelere yardim edilmek üzere bagislanacak. Umudumuz o ki bu hayir panayirindan ciddi bir gelir elde ederek bir nebze de olsa depremzedelerin yaralarina merhem olabilmek. Ögretmen arkadaslarimiz özellikle çok emek verdiler. Birçok arkadasimiz gerek çigköfte yogurarak gerek evden bir seyler hazirlayarak destek oldu. Acilarinin acimiz oldugunun bilinmesine özellikle temas etmek için böyle bir etkinlik yaptik. Yerli mali tadinda hayir panayirina çevirerek depremzedelerin yaralarina ortak olmak istedik. Simdiden ögrencileri korku psikolojisi ile degil de birlik ve beraberlik anlayisina alistirmaliyiz. Ögrencilerimizde depremdeki birlige odaklanmak istedik. Ögrencilerin çogu her seyi kendileri yaparken, bazilari annelerine yardim ederek hamur yogurdular. Sonucunda ortaya ortak bir hamur çikti. Bizde bu hamurdan gelen vatandaslarimiza tattirarak maddi bir geliri elde etmeye çalisiyoruz” dedi.



“Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik”

Diyarbakirli Sosyal Bilgiler Ögretmeni Süleyman Güven, hayir panayirina çigköfte yogurarak destek olmaya çalistigini dile getirerek, “6 Subat tarihinde bütün Türkiye’yi etkileyen bir deprem oldu. Bu depremde birçok canimizi kaybettik. Biz ögretmen, ögrenci, veliler ve okul idaresi ne yapabiliriz ve elimizi tasin altina nasil koyabiliriz diye düsündük. Böyle bir etkinlik yapalim dedik. Hem çocuklar küçük yasta dayanismayi ögrensin hem de çorbada bizim de tuzumu olsun istedik. Bütün velilere ve okul idaresine tesekkür ediyorum. Ben de bir Diyarbakirli olarak Diyarbakir usulü çigköfte yaptim. Yörenin tadina uygun yaptim. Çocuklar da tatsin istedim. Çocuklardan da yapmam konusunda 3-4 aydir talep geliyordu. Bugüne kismet oldu. Böyle güzel bir günde böyle bir etkinlik yapmis olduk” diye konustu.



“Depremzedeler anlasin ki bizler de onlarin bir kardesiyiz”

Evleri yikilan akranlari için seslenen Mert Özkan adli ögrenci, “Burada yaptigimiz yemekleri satiyoruz. Depremzedeler anlasin ki bizler de onlarin bir kardesiyiz. Evleri yikildigi için bizde böyle yardim yapmaya çalisiyoruz. Tüm ülkeye sesleniyorum, depremzedeler için daha çok yardim yapilsin” diye konustu.



“Satislarimiz çok güzel geçiyor”

Evde annesiyle birlikte yaptigi ürünleri hayir panayirinda satisa sunan Süvedya Alparmak da, “Buraya getirdigimiz pastalari, çikolatali kekleri, muhallebileri annemler yapti, bizler de yardim ettik. Depremzedeler için çocuklara hem çok üzüldük hem de ögretmenimizin vesilesiyle biz de pasta ve börek yaptik. Satislarimiz çok güzel geçiyor, bir sürü paramiz oldu” diye konustu.



“Topladigimiz paralarla giysi, battaniye, ayakkabi ve ihtiyaç malzemeleri alacagiz”

Hayir panayirinda topladiklari paralarla depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilayacaklarini ifade eden Dilek Budak adli ögrenci ise “Depremzedeler için hayir panayiri düzenledik. Insallah katki saglayabiliriz. Ögretmenlerimiz sayesinde bir sürü para topladik. Depremzedeler için para topluyoruz. Topladigimiz paralar ile giysi, battaniye, ayakkabi ve ihtiyaç malzemeleri alacagiz” dedi.

Kaynak: İHA