Sair Üstün; 'Siir Suurun Yansimasidir'

Türkiye Yazarlar Birligi Erzincan Subesindeki kültürel programlar devam ediyor. Haftanin konugu olan Sair Mehmet Cihat Üstün, “Siir suurun yansimasidir” dedi.

Sair Üstün; 'Siir Suurun Yansimasidir'
Üstün siiri tarif ederken ‘siir, sair ve suur’ kelimelerinin ayni kökten geldigini belirterek, “Siir sairin suur altindakinin kâgida dökülmüs halidir. Siirinden sairin suur altini okumak mümkündür. Bütün sairler siirlerinde düsüncelerini yansitirlar. Iyi ve güzel düsünen sairler iyi seyler yazarlar” seklinde konustu.

Kendi yazdigi siirlerden örnekler veren Doç. Dr. Mehmet Cihat Üstün siirlerinin yazilis hikayelerini anlatarak müzik esliginde siirlerini seslendirdi.

Sair Üstün ask siirlerinin iki adresinin bulundugunu, tekâmül etmis olan askin ilahi ask oldugunu, maddi askin ise genellikle hanimlar için yazilmis siirler oldugunu belirterek, nihai askin Allah ve Peygamber aski oldugunu söyledi.

Diger asklarin kavusmalarla birlikte sönük bir hal aldigini belirtti.

Yaklasik 1,5 saat süren siir dinletisinde Sair Doç. Dr. Mehmet Cihat Üstün 15 adet siirini seslendirdi.

Program sonrasinda Türkiye Yazarlar Birligi Sube Baskani Halil Ibrahim Özdemir ve Doç. Dr. Hüsrev Akin, Üstün’e katkilari sebebiyle bir tesekkür belgesi verdi.
Kaynak: İHA