Okuldan Çikip AFAD'a Kosuyor

Afyonkarahisar’da yasayan lise ögrencisi Mustafa Bilgiç, okuldan arta kalan zamanini AFAD’da gönüllü olarak çalisarak degerlendiriyor. Okuldan çikar çikmaz AFAD’a giden 17 yasindaki genç, görevlilere birçok konuda yardimci oluyor.

Okuldan Çikip AFAD'a Kosuyor
Afyonkarahisar’da yasayan 17 yasindaki lise ögrencisi Mustafa Bilgiç, Kahramanmaras merkezli 10 kent etkileyen deprem felaketinin ardindan AFAD’da gönüllü olarak çalismaya basladi.

Okuldan çikar çikmaz AFAD’a giderek tulumunu giyen Bilgiç, hemen ise koyuluyor.

Kendisine verilen tüm isleri layikiyla yapmaya çalisan Bilgiç, kimi zaman yardim araçlarina esya yerlestiriyor, kimi zaman masa basinda kayit aliyor. Üzerine düsen her göreve açik oldugunu belirten genç gönüllü, sosyal medyadaki yardim çagrisina kulak vererek kömür tasimak için AFAD’a geldigini, ondan sonraki diger günler de gönüllü olarak çalismaya devam ettigini söyledi.



"Kömür yükledik, odun kestik"

AFAD Gönüllüsü Mustafa Bilgiç, AFAD gönüllüsü olmaya nasil karar verdigini ve AFAD’da neler yaptigini söyle anlatti:

“Malum ülkemizin basindaki bu büyük felakete karsi bizler de elimizden geldigince deprem bölgesine yardim etmek için Afyonkarahisar AFAD’da yardimlarda bulunuyoruz. Ben de gönüllü olarak ilk günden zaten kendi bireysel çalismalarimi yaptim sonra da AFAD’a girerek yardimlarimi sürdürmeye devam ettim. Öncelikle sosyal medya üzerinden bir mesaj geldi bana. AFAD Afyonkarahisar’da deprem bölgesine göndermek için kömür yüklemek üzere gönüllülere ihtiyaç oldugu söylendi. Ben de bunun için geldim ilk olarak. Onun disinda kömür yükledik, odun kestik, yeri geldi kolileri tasidik. Sobalar geldi onlari tasidik. Sobalarin borulari geldi onlari tasidik. Onun disinda tesadüfen bir bilgisayar isi denk geldi ve bu bilgisayar isini de sehrimize gelen depremzedelerin kaydedilmesi, siteye veri girisi oldugunu ögrendim. Onlara da o sekilde yardim ettim. Sistemi biraz ögrendim, yeni gelenlere sistemi anlattim. Böylelikle gönüllü olarak Afyonkarahisar AFAD’da çalismalarimi sürdürüp destekledim. Birkaç gün çalistim ve okuldan sonra da Afyonkarahisar AFAD’da gönüllü olarak çalisma istegim var. Okulum da buraya çok yakin. Mümkün oldugunca okuldan sonra tulumum da hazir hemen gelip artik yine ne is varsa elinden tutup bu islerin yapmaya hazirim.”

"Toplumsal konulara duyarli bir gencimiz"

Mustafa Bilgiç’in Okul Müdürü Dürdane Kahveci ise 17 yasindaki gencin örnek bir ögrenci oldugunu belirterek gururlu olduklarini söyledi.

Kahveci, söyle konustu:

“Ögrencimiz Mustafa Bilgiç 11-A sinifimizda egitim ögretim görmekte. Mustafa sosyal konulara duyarli bir genç. Okulumuzun ögrenci meclisinde de aktif olarak görev yapan bir ögrencimizdir. Milli duygulari yüksek ve toplumsal konulara duyarli bir gencimizdir. Kahramanmaras merkezli yasanan ve 11 ilimizi etkileyen bu deprem sonrasinda Mustafa hemen okula gelerek neler yapabilecegimiz konusunda bizlerle görüstü. Mustafa’nin bu duyarli davranisi diger gençlerimize de örnek olmasini diliyoruz. Böyle gençlerimizin olmasi bizleri her zaman gururlandiriyor.”
Kaynak: İHA