Koyun Hirsizligi Baba-Oglu Katil Yapti

Adana’da koyunlari çalinan baba ve ogul tartistigi iki kisiyi öldürdügü iddiasiyla tutuklandi.

Koyun Hirsizligi Baba-Oglu Katil Yapti
Edinilen bilgiye göre olay, 21 Subat günü saat 16.00 siralarinda Yüregir ilçesi Köklüce Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, alisveristen dönen Samet Karan (32), Ercan (35) ve oglu Utku Ortatepe (8), dinlenmek için mahalledeki bos arsadaki metruk binanin önüne oturdu. Bu sirada yanlarina gelen Siraç Özgür (46) ile oglu M.Ö. (17), “Burada oturamazsiniz, gidin” deyince taraflar arasinda tartisma çikti. Tartismanin kisa sürede kavgaya dönüsmesi üzerine Siraç Özgür, tabancayla ates ettikten sonra ogluyla birlikte kaçti.

Silah seslerini duyan mahallelinin ihbariyla olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Saglik görevlilerinin yaptigi kontrolde Samet Karan ile Ercan Ortatepe’nin hayatini kaybettigi belirlendi. Yaralanan Utku Ortatepe ise ambulansla Yüregir Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Tedavisi tamamlanan Ortatepe, taburcu edildi. Cinayet Büro Amirligi ekipleri, süpheli Siraç Özgür ile oglu M.Ö.’yü evlerine yapilan baskinda yakaladi.

Emniyete götürülen Siraç Özgür, ifadesinde, bir süre önce koyunlarinin çalindigini öne sürerek, “Olay günü ahirimdaki bir koyun çalindi. Bölgede arama yaparken, bos arsada koyunumun bagli oldugunu, yaninda da 3 kisinin bekledigini gördüm. Koyumu götürmek için boynundaki bagi çözdüm. Oradakiler de bana tepki gösterip, üzerime çullandi. Belimdeki silahi çikarttim ancak arbede sirasinda yere düstü. Oglum, silahi alip karsi tarafa ates açti” dedi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Siraç Özgür ile oglu M.Ö., çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA