Kizildag Geçidinde Kar Tipi Etkili Oldu

Erzincan’i Sivas’a baglayan 2190 rakimli Kizildag Geçidinde gece saatlerinde kar ve tipi etkili olurken, agir tonajli araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kizildag Geçidinde Kar Tipi Etkili Oldu
Erzincan sehir merkezinde aralikli yagmur yagisi etkisini sürdürürken yüksek kesimlerde yagislar kar ve tipiye dönüstü. Iç Anadolu Bölgesi ile Dogu Anadolu Bölgesi’ni birbirine baglayan Erzincan - Sivas kara yolu üzerindeki Kizildag Geçidinde kar ve tipi etkili oldu. Asfaltin tamamen karla kaplandigi güzergahta tir sürücüleri araçlarini kaydirmamak için yogun gayret sarf etti. Güzergahta karayollari ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalismasi yapti.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre; Bölge genelinde hava parçali ve çok bulutlu, öglen saatlerinden sonra Erzurum’un kuzey kesimleri ile Erzincan, Ardahan ve Bayburt çevreleri, aralikli yagisli geçecek. Yagislarin genellikle yagmur kuzey kesimlerinin yer yer karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor.

Hava sicakliginin mevsim normalleri civarinda seyrettigi bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvete esecek.

“Çig, buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik egimli yamaçlarda çig tehlikesi bulundugundan, buzlanma ve don olayi beklendiginden meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi basta sürücüler olmak üzere vatandaslarin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir.

“Toz tasinimi uyarisi”

Bölge geneli (Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Bayburt) yer yer yogun olmak üzere toz tasinimi beklendiginden ulasimda aksamalar, görüs mesafesinin azalmasi, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.
Kaynak: İHA