Kars'ta, 'Kombi' Çetesi Çökertildi

Kars’ta polis, 8 aylik çalisma sonucunda “kombi” çetesini çökertti. Kombi hirsizligindan gözaltina alinan 4 kisi tutuklandi.

Kars'ta, 'Kombi' Çetesi Çökertildi
Kars’ta vatandaslarin korkulu rüyasi olan ve önceden belirledikleri evlere ‘tesisatçi’ olarak giren, ellerini kollarini sallayarak vatandaslarin kombilerini sökerek çalan ve çaldiklari kombileri baska kisilere satarak evlerine monte eden çete üyeleri polisin 8 aylik çalismasi sonucunda çökertildi.

“Piyasa degeri 200 bin lira”

Kars Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekiplerince “Evden Hirsizlik” olaylari ile ilgili yapilan çalismalarda piyasa degeri yaklasik 200 bin lira olan kombi ve kalorifer malzemelerini çalan Yunus Emre Yurttapan (28), Yakup Yurttapan (27), Serkan Karakas (49) ve Iskender Erkmen (23) gözaltina alindi. Süphelilerin depo olarak kullandiklari Susuz ilçesi sinirlari içerisinde bir çiftlikte ise yapilan aramada 10 sökülmüs kombi ele geçirilerek muhafaza altina alindi.

“Kars disinda ikamet edenler seçilmis”

Polisin yaptigi çalismalarda kombi çetesi ile ilgili çarpici ayrintilar ise dikkat çekti. Hirsizlar tesisatçi olarak gittikleri vatandaslarin ikametgahlarinda önce tespit yapti. Ardindan kollari sivayarak evlerdeki kombileri söktü. Sökülen kombilerin piyasa degeri yaklasik 200 bin lira olurken, hirsizlarin hedefinde kisilerin Kars disinda yasayanlar oldugu belirlendi. Hirsizlar, hirsizlik olaylarini büyük çogunlugunu gündüz gerçeklestirdi. Evlere tesisatçi olarak girdikleri için çok rahat davrandiklari ortaya çikti.

“Çete çökertildi, hirsizlar tutuklandi”

Polisin 8 aylik çalisma sonucu gözaltina alinan süpheliler getirildikleri Il Emniyet Müdürlügü’ndeki ifadelerinin ardindan sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

“Aldiginiz ikinci el kombiler hirsizlik mali olabilir”

Öte yandan, kombi çetesinin çökertilmesinin ardindan gözler Kars’ta gözler son 8 ayda vatandaslar tarafindan evlerine taktirilan ikinci el kombilere çevrildi. Polis, vatandaslardan son 8 ayda evlerine taktirdiklari ikinci el kombilerin hirsizlik mali olabilecegini bundan dolayi vatandaslarin magdur olmamalari için emniyete müracaat etmelerini istedi.
Kaynak: İHA