Hastane Odasini Sinema Salonuna Çevirdiler

Kayseri Sehir Hastanesi’nde doktorlarin egitim verdigi oda, depremzede çocuklara moral vermek için sinema salonuna çevrildi. Gün içerisinde farkli filmler izleyen çocuklar, burada moral buluyor.

Hastane Odasini Sinema Salonuna Çevirdiler
6 Subat’ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendigi 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Kayseri Sehir Hastanesi yaralilar için umut oldu. Hastane görevlileri de Çocuk Ortopedi Klinigi’nde tedavi gören çocuklarin moral bulmasi için güzel bir ise imza atti. Poliklinikte bulunan toplanti ve egitim salonu, depremzede çocuklar için sinema salonuna çevrildi. Gün içerisinde farkli farkli filmler izleyen çocuklar, moral buluyor.

Kahramanmaras’in Afsin ilçesinden gelen ve oglu Kayseri Sehir Hastanesine tedavi gören depremzede Durdu Gül, deprem aninda yasadiklarini anlatarak, “Depremin oldugu günün aksaminda oglumu buraya sevk ettiler. Cenazeleri defnettikten sonra tekrardan buraya oglumun yanina geldim. Gece saatlerinde Afsin’de bir deprem oldu ve hissettik. Binada en üst katta oturuyorduk. Deprem baslayinca çocuklari ve esimi yatak odasinda bir ara vardi, oraya yerlestirdim ve üzerlerine kapandim. Depremin geçmesini bekledim. Daha sonra disari kaçtik ve bir sallanti daha oldu. Kar yagiyordu ve hava soguktu. Sabah 7.30’a kadar disari da bekledik. Millet üsüdügü için “yapacak bir sey yok” diyerek yeniden içeri girdiler. Evi isitinca bize bir uyku istegi geldi ve uyuduk ve 12 gibi kalktik. Aracin benzini bittigi için benzin almam gerekiyordu. Esime ’ben benzin almaya gidiyorum’ dedim. O da bana ’Gitme, ben korkuyorum’ dedi.

Tekrar böyle bir sey olursa siginabilmek için araca benzin almak zorundaydim. Tam arabaya bindigim de sanki kiyamet koptu. Toprak gözümün önünde inip inip kalkiyordu. Kendimi arabadan asagiya zor attim. Arkami döndügümde bina gözümün önünde asagi çöktü ve 3 tane cigerim orada kaldi” dedi.

Çocugun hastanede güzel vakit geçirdigini kaydeden Gül, “Allah burada çalisanlarin hepsinden razi olsun. Hiç kimsenin eksikligini aratmiyorlar. Devletimizden Allah razi olsun. Her seyimizle ilgileniyorum. Daha ne isteriz ki. Allah devletimize zeval vermesin. Çocugumda burada eglenceli vakit geçiriyor. Burada boyama kitaplari veriyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA