Depremzede Çocuklara Robotik Kodlama Egitimi

Adiyaman’da depremzede çocuklar, kurulan mobil teknoloji tirinda robotik kodlamayi ögreniyor.

Depremzede Çocuklara Robotik Kodlama Egitimi
Kahramanmaras’ta 6 Subat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremde Adiyaman’da da binlerce bina yikilmis ve binlerce kisi ise hayatini kaybetmisti. Yasanilan deprem sonrasi depremzedeler için kent merkezinin bir çok farkli noktasina çadir kentler kuruldu. Adiyaman Sehirlerarasi Otogar yakinlarina kurulan Ç-1 Çadir Kente Ankara’dan gelen Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumuna ait teknoloji tirinda çocuklara ve gençlere egitimler veriliyor. Robotik kodlama ve bilgisayar egitimlerinin verildigi mobil teknoloji tirinda depremzede çocuklar ile gençler bir yandan egitimler alirken bir yandan ise zamanlarini dolu dolu geçiriyor.

Çocuklarin mutluluklariyla mutlu olduklarini dile getiren mobil teknoloji tiri görevlilerinden Anil Can Deniz, “Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu olarak Ankara’dan geliyoruz. Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu olarak hizmet veren BTK Akademi Mobil Sinifimiz ile suanda Adiyaman deprem bölgesindeyiz. Ç-1 Çadir kentteyiz, yaklasik 5 gündür Adiyaman’in belirli bölgelerinde hizmet veriyoruz. Amacimiz depremde etkilenen çocuklarimizi bu travmatik durumdan biraz uzaklastirmak. Burada bilgisayar dünyasi, yazilim dünyasi ve kodlama dünyasiyla çocuklarimizi tanistiriyoruz. Yeni kodlama ve yazilim dünyasina giris yapiyoruz. Ayrica saat 18.00’dan sonra disarida açik hava sinemasini andiran renkli görüntülerle günlerimizi renklendiriyoruz. Çocuklar burayi çok farkli buldu. Henüz bilgisayarla tanismamis, bilgisayari yeni gören çocuklarimiz da var. Yüzde 60’i böyle, onlari bilgisayarlarla tanistirdik. Robotik kodlama nasil yapilir, matematiksel nasil yapilarin temel bilgilerini verdik. Onlar mutlu bizlerde mutluyuz” dedi.

Daha sonra konusan depremzede çocuklardan Ahmet Karakas, “Adiyaman’da bir deprem oldu. Buraya bir tir geldi, bizlere bilgisayari ögretiyorlar, bize robotik kodlamayi ögretiyorlar. Biz egleniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA