Depremzede Çocuklar Bitlis'te Kar Keyfi Yasadi

Bitlis’e yerlesen depremzede çocuklar Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) kayak merkezinde doyasiya eglendi.

Depremzede Çocuklar Bitlis'te Kar Keyfi Yasadi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen yaklasik 6 bin kisi Bitlis’te misafir ediliyor. Depremzede vatandaslarin çocuklarina yönelik BEÜ, Bitlis Medeniyet Platformu ve 6 Subat Gönüllüleri tarafindan kar ve kizak etkinligi düzenlendi.

Düzenlenen etkinlik çerçevesinde çocuklara atki bere ve karda kaymalari için kizaklar dagitildi. Sarkilar söyleyen çocuklar müzik esliginde oyunlar oynadi. Çocuklara ekmek arasi sucuk ikraminda bulunulan etkinlik aksam saatlerine kadar sürecek. Etkinlikle ilgili olarak gazetecilere açiklamalarda bulunan Bitlis Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, çocuklarin bir nebze de olsun depremi unutmalarini saglamak amaciyla böyle bir etkinlik düzenlendiklerini söyledi.

Emegi geçenlere tesekkür eden Prof. Dr. Elmastas, “Üniversitemizde geçen yil hizmete giren kayak merkezinde, depremden etkilenen çocuklar için bir etkinlik yapiyoruz. O gayeyle buradayiz. Biliyorsunuz 6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli birkaç deprem oldu. Önce iki büyük deprem sonra artçi depremler. Büyük bir afet meydana geldi. Asrin afeti, asrin felaketi olarak ifade edilen Türkiye’de 11 il ve yakin çevresini ciddi manada etkileyen bir afet oldu. Tabii bu Türkiye tarihinde ilk defa böyle büyük çapta bir afet meydana geldi. Insanlarimiz çok fazlasiyla etkilendi. Tabii ilk günden simdiye kadar bir aya yaklasiyoruz. Depremin meydana geldigi tarihten itibaren yaralar sarilmaya baslandi, enkazlar kaldirildi ve su anda yeniden hizli bir sekilde bu bahsettigimiz bölgede insa süreci basladi.

Insallah devletimiz, milletimiz birlikte el ele vererek en kisa sürede bu yaralari sararak Allah’in izniyle kisa bir süre içerisinde bu afetin etkisinden kurtulacagiz ve yeniden deprem bölgesindeki sehirlerimiz, yerlesmelerimiz insallah yeniden insa edilecek. Bu problemi, bu büyük sorunu insallah ortadan kaldiracak” dedi.

Depremden etkilenen illerden gelen ailelerin oldugunu ifade eden Prof. Dr. Elmastas, “Her ilden aileler var, çocuklar var. Biz de burada bir degisiklik olsun, bir nebze de olsa bu depremin etkisinden uzaklassin diye özellikle çocuklar çok etkilendi. Onlar için böyle bir etkinlik tertiptendi. Burada aksama kadar kar üzerinde kizak etkinligi adi altinda çocuklar aksama kadar burada günü geçirecek. Bir degisiklik olsun istedik. Ilimizde de zannedersem 6 bin civarinda bölgeden gelen depremzede ailelerimiz var, insanlarimiz var. Dolayisiyla çocuklar var. Bu anlamda çocuklarimiz için bir degisiklik olsun, bir nebze de olsa o deprem etkisinden, sokundan kurtulsun diye böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlik özellikle Medeniyet Platformu. Bizdeki 50’den fazla STK’nin yer aldigi bir platform. Bitlis Eren üniversitesi merkez müdürlügümüzle birlikte bu etkinligi hazirladilar. Ben bu etkinligin hazirlamasinda emegi geçen herkese, STK’lara, üniversitemizin ilgili birimine tesekkür ediyorum. Su anda aramizda olan aileler var, çocuklar var, özellikle küçük misafirlerimiz var. Burada bizim etkinligimize ragbet gösterdikleri için burada aramizda olduklari için ben onlara çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Organizasyonu düzenleyen Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerinden Medeniyet Platformu dönem sözcüsü Cengiz Sahin ise “Burada bulunmamizin nedeni, depremden dolayi ilimize gelen yaklasik olarak 6 bin 300 kisi. Bunlarin ekseriye çocuklarin olusturdugunu bildigimiz evlatlarimizi az da olsa deprem psikolojisinden uzaklastirmak amaciyla Bitlis Eren Üniversitesi, Medeniyet Platformunun bütün bilesenleri, 6 Subat Gönüllü Hareketiyle beraber baslatmis oldugumuz kampanya sonucunda böyle bir program karari verildi.

Buraya gelen miniklerimize atki, bere ve eldiven dagitimi yapildi. Ilk kez karla tanisan ve hiç kizak kaymamis olan çocuklarimiza da burada kizaklari dagitildi. Gördügünüz pistte su anda kaymaya basladilar. Daha sonra arada yemek ikramimiz olacak. Doyasiya eglensinler, biraz da olsa deprem psikolojisinden uzaklassinlar. Burada emegi geçen herkese cani gönülden tesekkür ediyorum” diye konustu.

Etkinlige Bitlis ve ilçelerinde faaliyetini sürdüren 50’ye yakin STK, Türk Kizilayi Bitlis Subesi, Bitlis Eren Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi destek verdi.
Kaynak: İHA