Çadir Kentte Aksam Eglencesi

Deprem felaketinin ardindan Hatay’da kurulan çadir kentlerde kalan çocuklar aksamlari da futbol, langirt, sinema, oyun parki gibi alanlarda eglenceli vakit geçiriyor.

Çadir Kentte Aksam Eglencesi
Antakya’da Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan Orhanli Çadir kentinde kalan çocuklar, aksamlari da çadir kent içerisine kurulan etkinlik alanlarinda oyun oynayarak egleniyor. Oyun parki, futbol sahasi ve masa futbolu gibi oyunlar oynayan çocuklar burada depremin izlerini unutmaya çalisiyor.

AFAD gönüllüsü Esra Nur koçak ’’Aksamlari yurdumuza dönmeden önce çadirkent’e geliyoruz, özellikle de bu bizim istegimiz aslinda çocuklarla vakit geçirmek için oyun oynamak için onlar için yapilmis sinema salonlari var çadirlarda sinemalar patlamis misirlar esliginde vakit geçiriyorlar. Yani bir nevi bence yardimci oluyoruz unutturabiliyoruz ben ise yaradigini düsünüyorum. Çünkü gerçekten hem bizler hem de askerler burada çalisan herkes bence buna yardimci oluyor ben çocuklarin depremi unuttugunu düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Depremzede Çocuk Mehmet Özçelik "Sinemaya gidecegim burasi güzel bir yer belki burada kaliriz İçel’e gitmeyiz. Mutluyum burada oyun oynuyorum, sinema izliyorum, oyun alaninda oyuncaklarla oynuyorum" seklinde konustu.

Bir baska depremzede veli Sibel Topaloglu ise "Evet buradan ben çok memnunum istedigim zaman çocuklarimi çikartabiliyorum çok güvenilir bir yer istedigimiz gibi de oynatabiliyoruz çocuklari yani ben sahsen buradaki sartlardan çok çok memnunum. Insallah bu sekilde devam eder daha da iyi olmasini tabii ki isteriz ama bu sartlara göre biraz zaman ister sabir gerektirir ve sabirla her sey düzelecektir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA