Alabora Operasyonunda 24 Tutuklama

Izmir genelinde haksiz kazanç saglamak için mafya tipi yapilanma olusturan ve silah kaçakçiligi yaptigi tespit edilen, liderligini Soner Tasoku’nun yaptigi ileri sürülen suç örgütüne yönelik düzenlenen ‘Alabora’ operasyonunda Tasoku dahil 24 kisi tutuklandi.

Alabora Operasyonunda 24 Tutuklama
Izmir Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, özellikle is insanlari basta olmak üzere magdur edilen sahislara yönelik silahli tehdit ve siddet uygulayan, nitelikli yagma ve santaj yapan, örgüt bünyesinde açik veya gizli is bölümü bulunan, hiyerarsik yapiya sahip, suç islemeyi süreklilik haline getirmis ve liderligini Soner Tasoku’nun yaptigi ileri sürülen suç örgütünü çökertmek için çalisma baslatti. Ekipler bu suç örgütüne mensuplar ile yine bu suç örgütüne yasa disi olarak silah temin eden sahislara yönelik 28 Subat günü saat 07.00 siralarinda Izmir merkezli Aydin ve Adana illerinde 30 ikamet, 3 is yeri ve 4 araca es zamanli operasyon gerçeklestirdi. Polis Özel Harekat timleri, deniz polisi ve polis helikopteri destekli, 125 ekip ve toplam 350 personelin katilimiyla gerçeklestirilen operasyonda; 27 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Operasyonlarin ikinci ayaginda ise 35 hedef sahistan 33 kisi yakalanarak gözaltina alindi. Firari 2 süpheliyi yakalama çalismalarinin ise sürdügü aktarildi.

Adreslerde yapilan aramalarda, 26 tabanca, 1 suikast silahi, 7 pompali tüfek, çok sayida tabanca fisegi ve tüfek kartusu ile 28 adet uyusturucu hap ve 340 gram metamfetamin ve örgüte ait dökümanlar ele geçirildi.

24 tutuklama

Polis ekiplerinin 3 aylik hem teknik hem fiziki takibinin ardindan ‘Nitelikli yagma’, ‘Santaj’, ‘Silahli tehdit’, ‘Silah ticareti’, ‘Kasten yaralama’ olaylarindan 28 farkli eylemleri tespit edilen ve yapilan operasyonda yakalanarak gözaltina alinan toplam 32 süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan genis güvenlik önlemleriyle, Urla Adliyesine sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen süphelilerden 6’si savcilik ifadesinin ardindan serbest birakilirken, 2 süpheli hakkinda adli kontrol karari verildi.

Süphelilerden Soner Tasoku ‘Örgüt kurmak ve yönetmek suçundan’ suçundan tutuklanirken, Tasoku ile birlikte 23 süpheli daha tutuklandi.
Kaynak: İHA