Tokat'ta Siber Suçlarla Mücadele

Tokat Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, siber suçlar için çalismalarini sürdürüyor. Tokat’ta son 3 ayda 23 siber suçluya yasal islem yapildi.

Konuyla ilgili Tokat Valiliginden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi; “Tokat Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan, 2023 yilinin ilk üç ayinda düzenlenen sanal devriyeler sonucunda, ülkemizde meydana gelen Kahramanmaras merkezli deprem olaylari ile ilgili provokasyon içerikli paylasimlar yaptigi tespit edilen (52) sosyal medya kullanicisinin paylasimlarina; Tokat Sulh Ceza Hakimliginin kararlariyla Türkiye’den erisimin engellenmesi saglanmis olup ayrica müstehcenlik, yasadisi bahis, kumar ve uyusturucuya özendirme gibi suçlari isledigi tespit edilen (680) web sitesi ve sosyal medya paylasimina ise Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK) tarafindan erisimin engellenmesi saglanmistir.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile yapilan koordine sonucunda, içeriginde zararli yazilimlar bulunduran veya dolandiricilik amaçli kullanildigi tespit edilen (26) web sitesi ve sosyal medya hesabinin kapatilmasi saglanmistir. Sosyal medyada terör örgütü propagandasi ve diger terör suçlarini isledigi tespit edilen (35) sosyal medya hesabi ve paylasimlarina Tokat Sulh Ceza Hâkimliginin kararlariyla Türkiye’den erisimin engellenmesi saglanmistir. Yapilan arastirmalar sonucunda (23) sahis hakkinda internet üzerinden suç içerikli paylasimlar yaptigi tespit edilerek Cumhuriyet Savciliklarina suç duyurusunda bulunulmustur”.
Kaynak: İHA