Sinop'ta Hayirseverden Ramazan'da Askida Pide Bagisi

Sinop’ta Ramazan ayi nedeniyle bir firinda hayirsever vatandas tarafindan baslatilan ‘askida pide’ uygulamasi ile ihtiyaç sahibi aileler günlük ücretsiz pidesini aliyor.

Sinop'ta Hayirseverden Ramazan'da Askida Pide Bagisi
Sinop’ta Ramazan ayi nedeniyle bir hayirsever, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak ve yüzlerini güldürmek için örnek bir davranisa imza atarak ‘askida pide’ uygulamasi baslatti. Osmanli gelenegi olan uygulamayi gören vatandaslar, ismini gizleyen hayirsevere tesekkür etti.

"Her yere örnek olsun dedik"

Baslatilan bagis kampanyasini anlatan Firinci Orhan Özdogru, “Vatandasin birinin gönlünden dogmus, ’böyle bir sey yapalim’ dedi, tamam kardesim dedik, her yere örnek olsun dedik baslattik. Bütün firinlarda da insallah bunu uygularlar. Yetmedigi yerde biz ilave yapacagiz, askidakiler bittikçe asiyoruz ilave ediyoruz. Ilimizde de fakir var, yok diyemeyiz. Meblaglar da yükseldi, çiftli pide 15 TL, tekli 7,5 TL oldu” diye konustu.

Önceki yillarda birçok yerde askida ekmek uygulamasinin oldugunu ancak bu sene görülmedigini söyleyen Özdogru, “Örnek olarak biz de baslamis olduk, insallah sonu iyi gider. Kimi Allah razi olsun diyor, dua ediyorlar kimi de alip gidiyor” dedi.

Iftar için firindan ekmek almaya gelen vatandaslar ise “Çok düsünceli ve geçmisimize yakisan bir davranis, Allah razi olsun. Ihtiyaci olanlar için çok güzel bir davranis, diger firinlardan da bekliyoruz” diye konustu.

Bora Türk ise çok güzel bir davranis oldugunu belirterek bagisi yapan kisiye herkes adina tesekkür etti.
Kaynak: İHA