Tunceli'de Deprem Bilgilendirme Konferansi

Tunceli Munzur Üniversitesinde depremle ilgili bilgilendirme konferansi gerçeklestirildi.

Tunceli'de Deprem Bilgilendirme Konferansi
Munzur Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde ’Depremlerin yapilar üzerindeki etkisi, hasarlarla ilgili dogru bilinen yanlislar ve Tunceli için deprem riski’ konulu konferans düzenlendi.

Konferansta, Edebiyat Fakültesi cografya bölümünden Doç. Dr. Taylan Sançar ve Mühendislik Fakültesi insaat mühendisligi bölümünden Dr. ögretim üyesi Alper Polat sunum gerçeklestirdi.

Doç. Dr. Taylan Sançar, 6 Subatta yasanan depremlere kaynaklik eden faylar, fay türleri, faylarin geometrisi, bölgeyi etkileyen Kuzey Anadolu Fay Zonu-Yedisu Segmenti, Ovacik Fayi, Nazimiye Fay Zonu, Malatya Fayi, bu faylarin deprem tarihçesi ve ildeki zemin kosullarina iliskin detayli bilgiler aktardi.

Dr. öretim üyesi Alper Polat ise 6 Subatta yasanan depremlerden sonra deprem sahasinda gözlemledikleri durumlar, binalarda yikima ve hasara neden olan faktörler, betonarme ve yigma yapilarda hasar siniflari, zemin etkileri, yapi elemani hasarlari gibi konularda bilgilendirmede bulundu.

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde Ipek, kamu kurum temsilcileri, akademik ve idari personel ile vatandaslarin katildigi konferans, katilimcilarin konuya iliskin sorularinin yanitlanmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA