EGIAD Öncülügünde Ege D-Tech Projesi Egitimi

Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti finansal is birligi çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Rekabetçi Sektörler Programi çerçevesinde Ege Teknopark yürütücülügünde, Ege Üniversitesi ve EGIAD partnerligindeki Ege D-Tech Projesi “Derin Teknoloji Yatirimina Dair Temel Bilgiler” baslikli egitim, EGIAD ev sahipliginde gerçekleserek yatirimcilari bir araya getirdi.

EGIAD Öncülügünde Ege D-Tech Projesi Egitimi
EIAD ev sahipliginde gerçeklesen egitimlerde konusan EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, derin teknolojilerin hem is dünyasi hem de yatirimcilik dünyasinda yerinin giderek artacagina ve gelecekte yeni yatirimlarin bu alanlarda da artarak devam edecegine degindi. “EGIAD ve EGIAD Melekleri olarak proje ortagi olmaktan ötürü çok mutlu oldugumuzu paylasmaliyim. 7 yil önce kurulan bir yatirim agi olarak bugünün teknolojilerini ve gelecegini takip etmek hem bizler için hem de yatirim gerçeklestirecegimiz girisimlere akilli para yatirimi için oldukça kiymetlidir” dedi.

Ege Teknopark Genel Müdür Yardimcisi Anil Baybura ise “Teknopark olarak Izmir’de yeni bir teknoloji üretme merkezine sahip oldugumuz ve bununla birlikte sehrimizin ulusal ve uluslararasi alanda rekabetçi üstünlügünü saglamasi, yeni teknolojiler/ürünler ortaya çikaracak olmasi essiz bir degere sahip. Yatirimci ve is dünyasi olarak EGIAD’in yanimizda, proje ortagi olmasindan ötürü bir girisimcinin ihtiyaci olabilecegi tüm kaynaklari tamamlamis bulunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Ege Teknopark’in yürütücüsü oldugu Derin Teknolojiler Inkübasyon Merkezi (Ege D-Tech) Projesi; Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birligi tarafindan ortak finanse edilen Rekabetçi Sektörler Programi (RSP) çerçevesinde gerçeklestirilmektedir. Ege Üniversitesi ve Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) katilimi ile uygulanan projenin 3 milyon Euro bütçe ile 3 yilda tamamlanmasi planlanmaktadir. T. C. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülen Rekabetçi Sektörler Programi çerçevesinde uygulanan onlarca proje ile Türkiye’de girisimciler ve KOBI’ler için daha rekabetçi ve yenilikçi bir ekosistem olusturulmasina katki saglanmaktadir.

EGAID ev sahipliginde gerçeklesen egitimler, 22 – 23 Mart tarihlerinde EGIAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezinde, alanlarinda deneyimli uzmanlar olan Jakob Gajsek, Dimitrios Matsakis ve Peter Balogh’un egitmenliginde gerçeklesti. Programda Ege D-Tech Proje Koordinatörü ve Ege Teknopark Genel Müdür Yardimcisi Anil Baybura ile Proje Teknik Destek Takim Lideri Philip Sowden de proje ile ilgili katilimcilari bilgilendirdi. Iki gün süresince yatirimcilarin aktif katilimlariyla yer aldigi egitim çerçevesinde, derin teknoloji girisimlerinin özel ihtiyaçlari ve yatirim süreçlerinde yatirimcilara rehberlik edecek birçok konu ayrintilari ile islendi.
Kaynak: İHA