Depremzede Vatandaslar Kizkalesi'nde Iftar Sofrasinda Bulustu

11 ayin sultani Ramazan ayinin ilk iftarinda depremzedelerin yogun olarak kaldigi İçel’in Erdemli ilçesinde binlerce gönül iftar sofrasinda bulustu. İçel Erdemli Belediyesi tarafindan düzenlenen iftar programinda, 11 ilden gelen depremzede vatandaslar Erdemli halki ile gönül sofrasinda bir araya geldi.

Depremzede Vatandaslar Kizkalesi'nde Iftar Sofrasinda Bulustu
47 kilometrelik sahil uzunluguyla depremden dolayi en çok göç alan yerlerin basinda gelen Erdemli’de, Ramazan Ayi’nda hummali bir çalisma yapildi. Erdemli Belediyesi Gastronomi Merkezi Yemekhanesi’nde yemekler özenle hazirlandi. Gece sahur ile baslayan ikramlar, aksam iftar bulusmalari ile devam etti. Ramazan Ayi’nda 26 noktada, 71 mahallede iftar verecek olan Erdemli Belediyesi ilk iftar yemegini de tarihi ve turistik Kizkalesi’nde düzenledi.

Bir çok depremzedenin kaldigi bölgede düzenlenen ilk iftar programinda ise Kuran-i Kerim okundu, binlerce vatandas ellerini semaya kaldirip dua etti, okunan ezanin ardindan birlikte oruçlar açildi. Misafirlerle tek tek ilgilenen Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu’da, deprem nedeniyle 11 ilden 100 bine yakin insanin Erdemli’ye geldigini belirtti.

Gelen misafirleri yüreklerine bastiklarini vurgulayan Baskan Tollu, “Depremden etkilenerek Erdemlimizi sereflendiren 100 bin insanimizi yürekten bagrimiza basiyoruz, hos geldiniz diyor, serefler verdiniz diyorum. Sizler bizim misafirimizsiniz iyi ki varsiniz” dedi.

Deprem sonrasi Ramazan’in biraz buruk geçtigini ifade eden Sezen Askar, “Depremzede olaraktan tabi çok üzgünüz. Memleketimizde geçirmek isterdik. Allah daha beterinden korusun bizi. Erdemli Belediye Baskanimiza da çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Belediyenin depremzedelere yaptigi yardimlar için memnuniyetini ifade eden Gazi Çolak ise “Iftar verdiginiz için tesekkür ediyorum belediye baskaniniza. Hizmetleriniz çok güzel, tesekkür ediyoruz, Allah razi olsun” diye konustu.

Erdemli Belediyesi’nin her türlü yardimi ilk günden beri yaptigini ifade eden Hasan Keskin ise “ Allah belediyeden razi olsun, burada her türlü kolayligi sagladi bize, çok yardimci oldular, çok tesekkür ederiz. Allah bu aciyi kimseye yasatmasin” ifadelerini kullandi.

Bu Ramazan Ayi’nin biraz buruk geçtigini ifade eden Türkan Kankiliç da, “Allah razi olsun getirenden, verenden, tesekkür ediyoruz” diye kaydetti.

Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin 26 nokta 71 mahallede düzenleyecegi iftar programlarinin yani sira depremden dolayi kente gelen pansiyon ve otellerde kalan vatandaslara Ramazan Ayi boyunca sahurluk ikramlarinin devam edecegi aktarildi.
Kaynak: İHA