Ardahan'dan Deprem Bölgesine Saman, Yem Ve 79 Adet Küçükbas Hayvan Gönderildi

Kahramanmaras merkezli ‘Asrin afetinden’ sonra Ardahan’dan çesitli yardimlarin yani sira üreticilerin ihtiyacini karsilamak içinde il genelinde toplanan yem ve samanlar deprem bölgesine gönderildi. Üreticiler ayrica 79 adet küçükbas hayvani da deprem bölgesine gönderdi.

Ardahan'dan Deprem Bölgesine Saman, Yem Ve 79 Adet Küçükbas Hayvan Gönderildi
Kahramanmaras merkezli deprem felaketinden etkilenen üreticilerin ihtiyacini karsilamak üzere, Ardahan Tarim ve Orman Il Müdürlügü öncülügünde Tarim ve Orman Bakanligi koordinasyonunda Ardahan’daki üreticilerinden temin edilen küçükbas hayvan, yem ve saman basta olmak üzere çesitli yardimlar, afet bölgesine gönderildi.

30 ton kesif yem, 3 tir saman, 10 adet seyyar dus ve tuvalet ile 79 adet küçükbas hayvan Adiyaman, Hatay ve Kahramanmaras’a gönderildi.

Ardahan Damizlik Koyun-Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Salman Gürbüz, üreticiler tarafindan 79 adet koyun ve keçi yardimi yapildigini söyledi.

Gürbüz, ’’Üreticilerimiz tarafindan yapilan 79 adet küçükbas hayvanin satisini gerçeklestirdik. Elde edilen para Valilik kanaliyla AFAD hesabina yatirilacaktir. Yardimda bulunan herkese tesekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA