Nilüfer'de 'Tiyatro Konusmalari'

Nilüfer Kent Tiyatrosu, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”’nde bu yil ikincisini düzenleyecegi ‘Tiyatro Konusmalari’nda kendilerini tiyatroya adayan degerli isimler ve akademisyenleri tiyatro meraklilari ile bulusturacak.

Nilüfer'de 'Tiyatro Konusmalari'
NKT’nin Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban bu yil yapilacak 27 Mart Tiyatro Konusmalarinda; konuklariyla birlikte yasanan büyük deprem felaketinin ardindan, felaket sonrasi sanat, insan, göç hareketleri ve yüzyillar boyunca yasanmis çok büyük depremlerin ardindan sanatin degisimi, insana ve dogaya etkisi, destegi konularini gündeme tasiyor. “27 Mart, baharin gelisi olmali, döngüde kisi geride birakmak, bahara teslim olmak, baharin yaralarimizi sarmasina zaman tanimak. Sanat gelecege güven insa etmeli, bahari getirmeli; baharin hep gelecegini haber etmeli.” diyor.

Tiyatro Konusmalari’nin ilk oturumunda Doç Dr. Süreyya Karacabey ve sanat tarihçisi, akademisyen Osman Erden Nâzim Hikmet Kültürevi’nde saat 14.00’de baslayacak etkinlikte katilimcilarla “Felaket Sonrasi Sanat” üzerine konusacak.

Nâzim Hikmet Kültürevi’nde saat 16.00’da baslayacak Tiyatro Konusmalari’nin ikinci oturumunda ise Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji, Genel Sosyoloji Ve Metodoloji Ögr. Gör. Nazli Ökten Gülsoy ve Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban“Dünyanin Trajedisi” konusunda söylesi gerçeklestirecek.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Nilüfer Kent Tiyatrosu yeni sezon oyunlarindan ‘Bir Kumarbazin Ölüm Kilavuzu’ isimli oyunu da, Nâzim Hikmet Kültürevi’nde saat 20.30’da ücretsiz olarak sahneleyecek.

Dünya Tiyatro Günü ‘Tiyatro Konusmalari’ çerçevesinde, 28 Mart tarihinde Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun Mitos Boyut Tiyatro Yayinlari is birligiyle gerçeklestirdigi ‘Oyun Yazma Programi 2022’nin yürütücüsü Doç Dr. Süreyya Karacabey ve yazarlari Asli Ekici, Semiha Sara ve Ezgi Uzundemir ile oyun yazma sürecini konusacaklar

28 Mart’taki bu son panel de Nâzim Hikmet Kültürevi’nde saat 14.00’da baslayacak.
Kaynak: İHA