MIP'nin Yeni Genel Müdürü Ajay Kumar Singh Oldu

İçel Uluslararasi Liman Isletmeciligi A.S.’nin (MIP) yeni Genel Müdürü Ajay Kumar Singh oldu. Singh, Belçika’nin Antwerp Limani’ndaki MSC PSA Avrupa Terminalinin CEO’su olarak atanan Johan Van Daele’den görevi devraldi.

MIP'nin Yeni Genel Müdürü Ajay Kumar Singh Oldu
MIP’ten yapilan açiklamaya göre, 2022 yilinin ikinci yarisinda MIP ailesine operasyon direktörü olarak katilan Singh, liman yönetimi konusunda uzun yillara dayanan deneyime sahip. Uluslararasi ticaret ve isletme yönetimi alaninda yüksek lisans derecesi ile sevkiyat ve ihracat yönetimi alaninda lisansüstü diplomasi bulunan Singh, liman isletmeciligi sektöründe 25 yili askin kariyeri boyunca Afrika, Ingiltere, Ortadogu, Hindistan ve Kuzey Amerika gibi bölgelerde çalisarak kültürlerarasi deneyim kazandi.

Singh, yeni görevine iliskin yaptigi açiklamada, "MIP’deki yeni rolüm dolayisiyla onur duyuyorum. Dünyanin önemli limanlarinda operasyon direktörü olarak edindigim sektörel tecrübeyi, İçel Uluslararasi Limani’nin gelismesine ve bir üst seviyeye tasinmasina aktarabilecegim için heyecanliyim. Görevim süresince MIP’nin dinamik ve profesyonel ekibiyle birlikte gerek iç gerekse dis paydaslarla yakin is birligi içinde çalismaya, degerli müsterilerimizin ihtiyaçlarini karsilamak için operasyonel ve hizmet mükemmelligine katki saglamaya devam edecegim. Bu vesileyle MIP’nin, Türkiye’nin lider limani pozisyonuna ulasmasinda gösterdigi basari ve yaptigi büyük katkilardan dolayi Johan Van Daele’ye tesekkür etmek istiyorum ve yeni pozisyonunda basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

2017 yilindan bu yana MIP Genel Müdürlügü görevini yürüten Johan Van Daele, Kapilar Projesi ve Kapasite Artirimi Projesi (EMH2) gibi birçok önemli projeyi basariyla gerçeklestirmisti.
Kaynak: İHA