Down Sendromlular Günü'nde Duygulandiran Not

Tokat’ta düzenlenen 21 Mart Down Sendromlular Günü’nde deprem bölgesindeki çocuklara gönderilen oyuncak kolisindeki not görenleri duygulandirdi.

Down Sendromlular Günü'nde Duygulandiran Not
Tokat Il Jandarma Komutanligi ve Tokat Down Sendromlular Dernegi isbirliginde 21 Mart Down Sendromlular Günü dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Down sendromlu çocuklar düzenlenen etkinlikte gönüllerince eglendi. Programa katilan çocuklar oyuncaklarini paketleyerek deprem bölgesindeki çocuklara gönderdi. Tokat Il Jandarma Komutanligi Asayis Sube Müdürü Yarbay Ali Ihsan Kurtalan da down sendromlu 6 yasindaki kizi Ece ile oyuncak paketledi. Oyuncak kolilerinin üzerine yazilan bir not ise görenleri duygulandirdi. Seyhan Yazici Çoluk, kizi Ilkim Naz adina yazdigi notta “Bu dondurma arabasi kizimin ilk oyuncaklarindan. Arti 1 fazla kromozomu simdilerde güzel bir genç kiz olmasina engel degildi. Artik bu oyuncak ve toka kizinizin da genç kiz olma yolunda sans getirsin. Tüm güzellikler sizinle olsun” seklindeki ifadelere yer verdi.

Jandarma personelinin ve down sendromlu çocuklarin ailelerinin katkilariyla toplanan yaklasik 400 oyuncak, 120 plastik top ile 80 ayakkabi deprem bölgesindeki çocuklara gönderildi.
Kaynak: İHA