Seçmen Listeleri Türkiye Genelinde Askida

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 14 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskani Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne iliskin takvimine göre, seçmen listeleri muhtarliklarda askiya çikarildi.

Seçmen Listeleri Türkiye Genelinde Askida
Türkiye genelinde listelerin askiya çikmasiyla vatandaslar, seçimde sikinti yasamamak için listede isimlerinin olup olmadigini kontrol etti. 20 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasinda askida kalacak olan listede ismini bulamayan vatandaslar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine basvuracak. Fidanlik Mahalle Muhtari Cevriye Kaya vatandaslari seçim listelerini kontrol etmeye davet ettigini belirterek,” 14 Mayis 2023 tarihinde yapilacak olan Cumhurbaskanligi seçimi ve 28. dönem milletvekili seçimleri için aski listelerimiz muhtarligimiza asilmaktadir. Bu listelerimizi mahalle sakinleri olarak gelip kontrol edebilirsiniz. Ayrica oy kullanmaya gidemeyecek engelli, yasli ve hasta olanlar içinde formlarimiz bulunmaktadir. Bu formlarimizi doldurup Yüksek Seçim Kurulu teslim etmek zorundayiz” diye konustu.



2 Nisan itiraz için son gün

Devlet Mahallesi Muhtari Zeynep Dalgin 14 Mayis tarihinde yapilacak olan Cumhurbaskanligi seçimi ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde listelerin muhtarliklarda oldugunun altini çizerek, "Vatandaslarimiz muhtarliklarimiza gelebilir ve isimlerine bakarak isimlerinin listede olup olmadigini tespit edebilirler. Bununla ilgili itiraz sürecimiz 2 Nisan’a kadar, 2 Nisan’a kadar Ilçe Seçim Kurumlarina giderek itirazda bulunabilirler” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA