Iskenderun'da Deniz Taskinlari Devam Ediyor

Hatay’in Iskenderun ilçesinde depremlerden sonra sahil bandinin bir metreden fazla çökmesi nedeni ile deniz suyunun karaya tasmasi gece tekrarlandi.

Iskenderun'da Deniz Taskinlari Devam Ediyor
Kahramanmaras merkezli 7.7 büyüklügündeki depremin ilk gününde denizde taskin sonucu su baskininin yasandigi Hatay’in Iskenderun ilçesinde günler sonra lodos nedeniyle dalgalanan deniz suyu ana cadde ve sokaklari bir kez daha doldurdu. Su tahliye edildikten sonra bölge normale dönerken, dün yeniden deniz seviyesi yükseldi. Deniz suyu meydan, Mete Aslan Bulvari ve Sahil Yolu Caddesi’ni doldurdu. Gece yapilan tahliye çalismalari ile deniz suyunun bir bölümü çekildi.

Hatay Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birlik Baskani Celal Bilen, Kahramanmaras merkezli depremlerde balikçi barinagindaki çökmelerin su baskinlarina yol açtigini belirtti.

Birlik Baskani Bilen, Iskenderun Balikçi Barinagi merkezli olarak denizin git gel ile yükselmesi nedeni ile taskinlarin yasandigini bunun sebebinin ise depremde sahil bandinda ve barinakta yasanan zemin çökmeleri oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA